Railinformatie Portaal

Configuratiedata

RailDocs en Informatieportaal Spoordata zijn samengevoegd tot één nieuw portaal, het Railinformatie Portaal. Lees onderstaande informatie zorgvuldig door zodat je goed weet wat het nieuwe portaal voor jou betekent en wat de belangrijke wijzigingen zijn.

Start Railinformatie Portaal Vraag toegang aan

Wat betekent dit voor jou?

De ambitie is om in december de huidige portalen (railDocs en Informatieportaal) uit te schakelen; deze zullen niet meer beschikbaar zijn en de informatie kun je hierna alleen nog vinden in het nieuwe portaal. Vanaf heden zijn alle drie de portalen beschikbaar zodat je tijd hebt om bekend te raken met het nieuwe portaal.

Het Railinformatie Portaal voldoet aan de security eisen en huisstijl van ProRail en ziet er anders uit dan je nu gewend bent. Alle informatie die aanwezig is in de twee huidige portalen is ook aanwezig in het nieuwe portaal, alleen het inloggen en het vinden van de informatie gebeurt op een andere manier.

Voor je werkzaamheden kun je vanaf nu het nieuwe portaal gebruiken.

Onder het menu-item Support van het Railinformatie Portaal kun je de Veelgestelde vragen vinden over het gebruik van het portaal. Mocht je er niet uitkomen, vraag een collega of gebruik de knop ‘Stel een vraag’ om meer informatie te krijgen. 

Belangrijke wijzigingen:

1. Toegang

Voor het portaal zal toegang geregeld moeten worden. Gebruikers die nu gebruik maken van railDocs en Informatieportaal Spoordata kunnen automatisch ook gebruik maken van het Railinformatie Portaal. Wij hebben mogelijk gemaakt dat de gebruikers van de huidige portalen ook toegang hebben tot het nieuwe portaal. Meer informatie over inloggen en/of toegang vind je op het onder het menu-item Support.

2. Inloggen

ProRail heeft het security beleid aangepast en stapt over op een ander authenticatiemechanisme. In plaats van inloggen met een EX-account log je in met het account van jouw eigen werkgever.

Meer informatie over inloggen en/of toegang vind je onder het menu-item Support.

3. BVS+

Als je gebruik moet maken van de gehele BVS (dus niet alleen de tekeningen), dan klik je op de knop c.q. item BVS+ naast de andere menu-items en je wordt geleid naar de applicatie BVS+ die draait bij RIGD-LOXIA. Dit werkt op dezelfde manier als de knop ‘BVS’ in railDocs.

4. SWOD abonnementen

Ook in het nieuwe portaal kunnen de  SWOD abonnementen afgesloten worden. Dit werkt op de huidige manier als in railDocs. Het enige verschil is dat de link onderaan de e-mail (die je op de hoogte brengt van nieuwe tekeningen) je leidt naar de levering van het Railinformatie Portaal in plaats van railDocs.

SWOD Abonnementen zoals ze nu in railDocs staan blijven actief. Pas als we zeker weten dat alle gebruikers kunnen inloggen in het Railinformatie Portaal zullen we de oude abonnementen overzetten naar het nieuwe portaal.

5. Opgeslagen zoekopdrachten

Opgeslagen zoekopdrachten in het Informatieportaal Spoordata zullen niet gemigreerd worden naar het Railinformatie Portaal. Dit betekent dat je de zoekopdracht opnieuw moet aanmaken en bewaren.

Zoekopdrachten voor alle collecties kunnen opgeslagen en gedeeld worden.

6. Zoeken en filteren

De landingspagina/startpagina toont snelfilters bij de hoofdcollecties om gelijk naar een collectie te gaan. Ook kan er gezocht worden middels de generieke zoekbalk.

Filteren van resultaten kan gedaan worden middels het zoekveld boven de desbetreffende kolom.

Meer informatie over zoeken en filteren vind je onder het menu-item Support > Veelgestelde vragen.

 

 

Meer over:

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!