Cabineritten

WebApp

Machinisten van reizigers- en goederen treinen nemen vaak vanuit hun cabine de rit op met GoPro camera('s). Deze zijn, mits je de goede zoektermen gebruikt, te vinden op YouTube.

Start de webapp

AM Informatie heeft dit makkelijker gemaakt en een webapp ontwikkeld waarbij wij gebruik maken van YouTube. M.b.v. deze gegevens hebben wij een viewer gemaakt waarin de locatie (lijnen) van die opnames worden gepubliceerd. Een klik op zo'n lijn opent een window waarin een link zit naar die cabinerit. Deze applicatie is vergelijkbaar met onze eigen baanvideos maar is completer, scherper en soms ook geavanceerder. In sommige video's kan je het beeld ronddraaien (panorama beelden). Op dit moment is de applicatie nog in ontwikkeling maar al wel kwalitatief en kwantitatief genoeg om te publiceren en te gebruiken.

Er zijn ook nadelen:

  • De video's bevatten reclame uitingen.
  • De snelheid van cabineritten is vaak hoger dan onze eigen baanvideos omdat daar de snelheid van de video wordt aangepast (minder snel).
  • De actualiteit kan beter.

Maar er is meer...

Een van de machinisten heeft zelf een locatie waar hij die beelden opslaat en ter beschikking stelt. Klik maar eens hieronder. Heb je daar vragen over? Stuur dan een email.

Meer cabineritten

Getoont wordt een afbeelding van een cabinerit (baanvideo).

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.