Cabineritten

WebApp

Machinisten van reizigers- en goederen treinen nemen vaak vanuit hun cabine de rit op met GoPro camera('s). Deze zijn, mits je de goede zoektermen gebruikt, te vinden op YouTube.

Start de webapp

AM Informatie heeft dit makkelijker gemaakt en een webapp ontwikkeld waarbij wij gebruik maken van YouTube en data uit Sherlock. Sherlock slaat informatie op over de gereden treinritten en slaat daarbij ook op of er op dat traject of spoortak een opname is gedaan door een machinist. Bij NS is dit een gecontroleerd en afgestemt proces. M.b.v. deze gegevens hebben wij een viewer gemaakt waarin de locatie (lijnen) van die opnames worden gepubliceerd. Een klik op zo'n lijn opent een window waarin een link zit naar die cabinerit. Deze applicatie is vergelijkbaar met onze eigen baanvideos maar is completer, scherper en soms ook geavenceerder. In somige video's kan je het beeld ronddraaien (panorama beelden). Op dit moment is de applicatie nog in ontwikkeling maar al wel kwalitatief en kwantitatief genoeg om te publiceren en te gebruiken. We zijn nog bezig met het inrichten van een (geautomatiseerd) proces voor updates.

Er zijn ook nadelen:

  • De video's bevatten reclame uitingen.
  • De snelheid van cabineritten is vaak hoger dan onze eigen baanvideos omdat daar de snelheid van de video wordt aangepast (minder snel).
Getoont wordt een afbeelding van een cabinerit (baanvideo).

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!