Mapservices

Configuratiedata

Hier vindt je generieke mapservices met geografische data voor gebruik in applicaties.

De interne services De externe services

De interne mapservices zijn alleen door intern ProRail te gebruiken. De externe mapservices kunnen door iedereen gebruikt worden. Ben jij een gebruiker van onze services? Wil je graag op de hoogte gehouden worden van releasenotes en ontvang je die nu nog niet? Meld je dan aan. Dan brengen wij je op de hoogte van de (voorgenomen) wijzigingen.

Aanmelden als gebruiker

MapServices maken het mogelijk om geo-informatie via internet te vinden, te bekijken en te downloaden. MapServices spelen zo een belangrijke rol in het toegankelijker maken van geografische gegevens.

ProRail stelt zijn geografische informatie ter beschikking middels onder andere mapservices. Dat doen wij voor intern gebruik maar ook voor externen zijn deze services (deels) beschikbaar gesteld. Mapservices kunnen in verschillende formaten geserveerd worden. ProRail publiceert ArcGisServerServices, Web Map Services (WMS) en Web Feature Services (WFS).

Gebruik dit document voor meer informatie over mapservices.

Kijk ook eens op ons geo-informatieportaal. Hier zijn dezelfde services beschikbaar maar dan zonder versie nummer.

Meer veelgestelde vragen

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.