Stopzetten SWOD-abonnementen in railDocs

Nieuws

4 juli 2023

In railDocs is het mogelijk om een abonnement op nieuw ingenomen SWOD bladen voor een specifieke post te nemen. Dezelfde functionaliteit is al geruime tijd aanwezig in het Railinformatie Portaal.

Een deel van de gebruikers heeft inmiddels deze functionaliteit in gebruik genomen in het Railinformatie Portaal en een deel van de gebruikers heeft deze functionaliteit nog niet/deels in gebruik genomen.
In juli worden de huidige SWOD-abonnementen in railDocs gemigreerd naar een SWOD-abonnement in het Railinformatie Portaal. Als er een nieuwe SWOD ingenomen is voor een post en hiervoor heb je een abonnement, dan zul je een leveringse-mail met daarin een link naar het Railinformatie Portaal ontvangen.

Wat betekent dit voor jou?
Als je geen SWOD-abonnement(en) (meer) hebt in RailDocs maar wel in het Railinformatie Portaal dan wijzigt er voor jou niks.
Als je wel één of meerdere SWOD-abonnement(en) hebt in RailDocs en geen enkel abonnement in het Railinformatie Portaal, dan krijg je voortaan een e-mail met een link naar de desbetreffende levering in het Railinformatie Portaal.
Als je in beide portalen één of meerdere SWOD-abonnement(en) hebt, dan ontvang je alleen nog e-mails met een link naar de desbetreffende levering in het Railinformatie Portaal.

Als de wijziging doorgevoerd is en de abonnementsfunctie van SWOD stopgezet is in RailDocs, dan communiceren we dit via een banner op beide portalen.
Wij adviseren dan ook om voor de zekerheid te controleren of jouw abonnement(en) nog klopt.

Voor het aanmaken of aanpassen van een SWOD-abonnement in het Railinformatie Portaal kan er geklikt worden op het envelopicoontje rechtsboven in het Railinformatie Portaal.

Deze wijziging is in lijn met de ambitie om eind Q3 railDocs uit te zetten.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.