SpoorData : Informatie-producten

Hier vind je een overzicht van onze informatieproducten.

Welke data wil je zien?

 • Informatieportaal

  Eenvoudig, altijd en overal de juiste data voorhanden. Het Informatieportaal SpoorData wil alle data t.a.v. fysieke objecten ontsluiten voor iedereen in de keten direct vanuit de bronsystemen. ProRail medewerkers hebben direct toegang tot deze applicatie. Werk je in opdracht van ProRail of een van de contract aannemers dan kan je toegang aanvragen.

  Over Informatieportaal
 • Raildocs

  RailDocs is het bronsysteem voor informatie over treinbeveiliging en treinbeheersing. ProRail medewerkers hebben standaard toegang tot deze applicatie. Werk je in opdracht van ProRail of een van de contractaannemers dan kan je toegang aanvragen.

  Over Raildocs
 • RailMaps

  De ProRail-brede webviewer voor geografische gegevens. Van een grote diversiteit aan objecten kan informatie in de kaart​ worden opgevraagd. ProRail medewerkers hebben standaard toegang. Werkt je in opdracht van ProRail of voor een van de contractaannemers, dan kan je toegang aanvragen.

  Over RailMaps
 • BID/OTL manager

  De BID/OTL-manager bevat de objectenstructuur van ProRail. Voor toegang tot deze applicatie heb je een account nodig.

  Over BID/OTL manager
 • Geo-informatieportaal

  Hier vindt u diverse informatie producten zoals mapservices, webapps, cartotheek, story-maps, etc. Het interne geo-informatieportaal is alleen voor ProRail medewerkers te raadplegen.

  Over Geo-informatieportaal
 • RINF

  Deze applicatie geeft inzicht in het Register of INFrastructure. Voor toegang tot deze applicatie heb je een account nodig. Nog geen account? Vraag hem hieronder aan.

  Over RINF
 • AFCA

  AFCA staat voor Aanvraag Formulier voor de Correctie van Afwijkingen. Hier kan je een aanvraag indienen voor het corrigeren van afwijkingen op seinwezen tekeningen (SWID, SWOD, BVS). Je kan dit aangeven middels een mail of melden m.b.v. een applicatie.

  Over AFCA
 • Cartotheek

  Hier vindt je kant en klare (topografische) kaarten in pdf formaat. De cartotheek is beschikbaar voor intern en extern gebruik. De interne versie bevat kaarten die we niet extern mogen vrijgeven. Als interne ProRailer moet je inloggen. Dat kan m.b.v. je Windows account en wachtwoord. Zet dan wel prorailnl\ voor je accountnaam.

  Over Cartotheek
 • AMStuurt!

  AMStuurt! is een dashboard en geeft inzicht in de prestatie van de infrastructuur van ProRail. Iedere ProRailer kan het dashboard raadplegen. De contractaannemers die voor ProRail werken kunnen toegang aanvragen en krijgen dan inzicht in het gebied waar zij het onderhoud doen.

  Over AMStuurt!
 • Mapservices

  Hier vindt je generieke mapservices met geo-informatie voor gebruik in applicaties. De interne mapservices zijn alleen door intern ProRail te gebruiken. De externe mapservices kunnen door iedereen gebruikt worden. Ben jij een gebruiker van onze services en ben je nog niet bij ons bekend? Meld je dan aan. Dan brengen wij je op de hoogte van wijzigingen.

  Over Mapservices
 • Overdrachtsdossier

  Hier staan de overdrachtsdossiers van Projecten naar ProRail Asset Management. Deze sharepoint site is alleen beschikbaar voor medewerkers van ProRail.

  Over Overdrachtsdossier
 • Rail Infra Catalogus

  Deze sharepoint site is bedoeld om mensen die aan de railinfra moeten werken van de juiste documentatie te voorzien. ProRail medewerkers hebben direct toegang. Aannemers die voor ProRail werken kunnen toegang aanvragen.

  Over Rail Infra Catalogus
 • V&G dossier

  Het ProRail V&G dossier is een website met informatie, documenten en kaarten om buiten veilig te kunnen werken aan en rond het spoor. ProRail medewerkers en externe opdrachtnemers kunnen het V&G documenten dossier gebruiken om V&G plannen te maken. ProRail medewerkers hebben standaard toegang. Externen dienen toegang aan te vragen.

  Over V&G dossier

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Stel je vraag en wij geven een antwoord binnen 24 uur!