: Informatie­producten

Hier vind je een overzicht van onze producten die je helpen bij het vinden van informatie. Een informatieproduct is bijvoorbeeld een applicatie, een website, of een plek op het intranet van ProRail. Een informatieproduct kan je helpen bij het krijgen van overzicht waardoor je makkelijker beslissingen kunt nemen. Let op! Niet alle informatieproducten zijn publiek beschikbaar. Meestal moet je toegang aanvragen en in sommige gevallen zijn onze producten alleen beschikbaar voor bijvoorbeeld spooraannemers.

Op welke categorie wil je filteren?

 • RailMaps

  De ProRail-brede webviewer voor geografische gegevens. Van een grote diversiteit aan objecten kan informatie in de kaart​ worden opgevraagd. ProRail medewerkers hebben standaard toegang. Werkt je in opdracht van ProRail of voor een van de contractaannemers, dan kan je toegang aanvragen.

  Over RailMaps
 • Informatieportaal

  Eenvoudig, altijd en overal de juiste data voorhanden. Het Informatieportaal SpoorData wil alle data t.a.v. fysieke objecten ontsluiten voor iedereen in de keten direct vanuit de bronsystemen. ProRail medewerkers hebben direct toegang tot deze applicatie. Werk je in opdracht van ProRail of een van de contract aannemers dan kan je toegang aanvragen.

  Over Informatieportaal
 • Raildocs

  RailDocs is het bronsysteem voor informatie over treinbeveiliging en treinbeheersing. ProRail medewerkers hebben standaard toegang tot deze applicatie. Werk je in opdracht van ProRail of een van de contractaannemers dan kan je toegang aanvragen.

  Over Raildocs
 • Rail Infra Catalogus

  Deze sharepoint site is bedoeld om mensen die aan de railinfra moeten werken van de juiste documentatie te voorzien. ProRail medewerkers hebben direct toegang. Aannemers die voor ProRail werken kunnen toegang aanvragen.

  Over Rail Infra Catalogus
 • BID manager

  De BID manager bevat de objectenstructuur van ProRail. Voor toegang tot deze applicatie heb je een account nodig. Toegang is alleen mogelijk voor ProRailers en aangesloten bedrijven.

  Over BID manager
 • OTL spoor

  OTL spoor staat voor Object Type Library. In deze bibliotheek vindt je de objectstructuur van ProRail. De OTL is zonder account voor iedereen toegankelijk. Voor het indienen van RFC's heb je wel een account nodig.

  Over OTL spoor
 • Geo-informatieportaal

  Hier vindt u diverse informatie producten zoals mapservices, webapps, cartotheek, story-maps, etc. Het interne geo-informatieportaal is alleen voor ProRail medewerkers te raadplegen.

  Over Geo-informatieportaal
 • Cartotheek

  Hier vindt je kant en klare (topografische) kaarten in pdf formaat. De cartotheek is beschikbaar voor intern en extern gebruik. De interne versie bevat kaarten die we niet extern mogen vrijgeven. Als interne ProRailer moet je inloggen. Dat kan m.b.v. je Windows account en wachtwoord. Zet dan wel prorailnl\ voor je accountnaam.

  Over Cartotheek
 • SIGMA

  SIGMA is de tooling waarin ProRail samen met de ketenpartners de absolute spoorgeometrie in de dataset Permanente Vastlegging Spoorgeometrie (PVS) beheert. We kennen van vrijwel alle sporen, die in beheer zijn bij ProRail, de precieze ruimtelijke ligging (in XYZ) , tot op de centimeter nauwkeurig. Voor toegang tot SIGMA is een account nodig.

  Over SIGMA
 • BBMS

  Het Branche Breed Monitoring Systeem (BBMS) biedt informatie over de conditie van de infra, onder andere op de gebieden baan, bovenleiding, wissels en spoorstaafdefecten. Met beschikbare analyses kan een juiste beoordeling worden gemaakt van de veilige berijdbaarheid. Onderhoudsaannemers gebruiken de informatie om hun onderhoud op af te stemmen. Voor BBMS is een account nodig.

  Over BBMS
 • Mapservices

  Hier vindt je generieke mapservices met geo-informatie voor gebruik in applicaties. De interne mapservices zijn alleen door intern ProRail te gebruiken. De externe mapservices kunnen door iedereen gebruikt worden. Ben jij een gebruiker van onze services en ben je nog niet bij ons bekend? Meld je dan aan. Dan brengen wij je op de hoogte van wijzigingen.

  Over Mapservices
 • RINF

  Deze applicatie geeft inzicht in het Register of INFrastructure. ProRail medewerkers kunnen gebruik maken van de ProRail versie. Hiervoor is geen account nodig. Ieder ander dient de Europese versie te gebruiken. Voor toegang tot deze applicatie heb je een account nodig.

  Over RINF
 • AFCA

  AFCA staat voor Aanvraag Formulier voor de Correctie van Afwijkingen. Hier kan je een aanvraag indienen voor het corrigeren van afwijkingen op seinwezen tekeningen (SWID, SWOD, BVS). Je kan dit aangeven middels een mail of melden m.b.v. een applicatie.

  Over AFCA
 • Spoorstaat

  "Met één druk op de knop kunnen zien wat de conditie van de infra is". Spoorstaat geeft één gezamenlijk beeld voor iedereen binnen ProRail én voor de aannemer op het gebied van Veilige Berijdbaarheid.

  Over Spoorstaat
 • AM-I Opleverdossier

  Hier staan de opleverdossiers van Projecten naar ProRail Asset Management. Deze sharepoint site is alleen beschikbaar voor medewerkers van ProRail.

  Over AM-I Opleverdossier
 • V&G dossier

  Het ProRail V&G dossier is een website met informatie, documenten en kaarten om buiten veilig te kunnen werken aan en rond het spoor. ProRail medewerkers en externe opdrachtnemers kunnen het V&G documenten dossier gebruiken om V&G plannen te maken. ProRail medewerkers hebben standaard toegang. Externen dienen toegang aan te vragen.

  Over V&G dossier

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!