Inloggen in railDocs, Plandix, BVS+ en RailXchange wijzigt: wat betekent dit voor jou?

Nieuws

5 juni 2023

Vanwege aanpassingen in het securitybeleid van ProRail en het verbeteren van het gebruiksgemak zal de manier van inloggen van de volgende vier applicaties eind juni wijzigen:

RailDocs
Plandix
BVS+
RailXchange

Gebruikers die vanuit het Railinformatie Portaal (de opvolger van railDocs) geleid worden naar BVS+ of vanuit Plandix naar RailXchange hoeven dan straks niet meer opnieuw in te loggen in de desbetreffende applicatie.

Voorheen moest je een persoonlijk ProRail-account aanvragen (ook wel EX_-account genoemd), maar nu wordt er ingelogd via je eigen bedrijfsaccount, ook wel B2B-account genoemd. ProRail zit hier nog in een overgangsfase, waardoor je nu nog eerst het proces van een EX_-account moet doorlopen om daarna het B2B-account proces te kunnen doorlopen.

In de handleiding staat beschreven hoe je aan een B2B-account kan komen, indien je dit nog hebt. Mocht je al wel een B2B-account hebben, dan hoef je niks te doen als je nu ook al toegang hebt tot deze applicaties. Heb je vragen over de desbetreffende applicaties en/of toegang ervan, zie het veelgestelde vragen document.

Of kijk bij de Veelgestelde vragen.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.