Inloggen in railDocs, Plandix, BVS+ en RailXchange wijzigt: wat betekent dit voor jou?

Nieuws

5 juni 2023

Vanwege aanpassingen in het securitybeleid van ProRail en het verbeteren van het gebruiksgemak zal de manier van inloggen van de volgende vier applicaties eind juni wijzigen:

RailDocs
Plandix
BVS+
RailXchange

Gebruikers die vanuit het Railinformatie Portaal (de opvolger van railDocs) geleid worden naar BVS+ of vanuit Plandix naar RailXchange hoeven dan straks niet meer opnieuw in te loggen in de desbetreffende applicatie.

Voorheen moest je een persoonlijk ProRail-account aanvragen (ook wel EX_-account genoemd), maar nu wordt er ingelogd via je eigen bedrijfsaccount, ook wel B2B-account genoemd. ProRail zit hier nog in een overgangsfase, waardoor je nu nog eerst het proces van een EX_-account moet doorlopen om daarna het B2B-account proces te kunnen doorlopen.

In de handleiding staat beschreven hoe je aan een B2B-account kan komen, indien je dit nog hebt. Mocht je al wel een B2B-account hebben, dan hoef je niks te doen als je nu ook al toegang hebt tot deze applicaties. Heb je vragen over de desbetreffende applicaties en/of toegang ervan, zie het veelgestelde vragen document.

Of kijk bij de Veelgestelde vragen.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!