: Trainingen

Hier vind je een overzicht van trainingen die je verder kunnen helpen bij de informatievoorziening waarvoor AM Asset Ontwikkeling en Informatie verantwoordelijk voor is. We hebben trainingen voor ProRailers (Proleren) maar ook voor externen die voor ProRail projecten uitvoeren. Deze pagina is nog zeker niet compleet en volop in ontwikkeling.

Zoek je een andere training? Kijk dan eens op Railcenter. Ben jij een ProRail medewerker, kijk dan op Proleren.

Op welke categorie wil je filteren?

 • Beoordelen infra met BBMS

  Een juiste beoordeling van de veilige berijdbaarheid is van groot belang. ProRail gebruikt hiervoor BBMS. Cursuscode bij Railcenter is 622.

  Over Beoordelen infra met BBMS
 • Beoordelen spoorligging en voertuigeffect

  In deze training/e-learning leer je om meettreindata van spoorligging en het voertuigeffect te beoordelen. De training is beschikbaar in ProLeren (intern ProRail) maar ook voor externen.

  Over Beoordelen spoorligging en voertuigeffect
 • IMX Opleidingsplan PUIC

  Om de PUIC-regels juist toe te passen, is er een e-learning ontworpen.

  Over IMX Opleidingsplan PUIC
 • Informatieoverdracht Projecten voor ProRailers (HDL00028)

  In deze opleiding leer je meer over het proces van informatieoverdracht (HDL00028): het belang, de stappen, de verschillende rollen en de bijbehorende taken. Je krijgt dan ook informatie over welke systemen hierbij komen kijken zoals BID Manager en SAP PLM. Deze training is alleen beschikbaar voor ProRail medewerkers.

  Over Informatieoverdracht Projecten voor ProRailers (HDL00028)
 • Invulprofiel en lineaire objecten

  In deze e-learning staat het invullen van het invulprofiel in SAP PLM centraal. Cursuscode bij Railcenter is 048-01.

  Over Invulprofiel en lineaire objecten
 • Informatieoverdracht bij ProRail

  Na de opleiding ben je een stuk wijzer in de wereld van informatieoverdracht en kan je beter uit de voeten met de onderliggende systemen en tools. Cursuscode bij Railcenter is 045.

  Over Informatieoverdracht bij ProRail
 • RailMaps

  In deze training worden de belangrijkste functionaliteiten en gegevens in RailMaps behandeld. Deze training is via ProLeren beschikbaar voor ProRail medewerkers.

  Over RailMaps
 • Werken met BBMS

  Het Branche Breed Monitoring Systeem (BBMS) biedt informatie over de conditie van de infra zoals: baan, bovenleiding, wissels en ultrasoon. In deze opleiding leer je op welke manier en in welke vormen je informatie in BBMS kan gebruiken in je werk. Cursuscode bij Railcenter is 619.

  Over Werken met BBMS

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!