PUIC

Applicatie

Met PUIC (ProRail Unieke Identificatie Code) creëren we een uniek identificatienummer voor elk infra-object dat alle informatie uit verschillende bronsystemen aan elkaar verbindt.

Autorisatie aanvragen PUIC-2 Aansluitdocument

E-learning E-learning

Met bronsystemen bedoelen we dan: Naiade, Infra-Atlas, Geopublicatie en SAP!

Wat doet PUIC?

Op verschillende plaatsen in de organisatie wordt informatie over infraobjecten en -gebieden vastgelegd en beheerd. Deze informatieproducten hebben vaak betrekking op dezelfde infra-objecten. Doordat binnen de informatieproducten bron specifieke (en lokaal unieke) sleutels worden gebruikt, zijn de objecten niet, of met veel moeite, aan elkaar te relateren.

Om deze informatie eenduidige en uniek te relateren, is het noodzakelijk ieder infraobject en infragebied een uniek nummer te geven. Dit unieke nummer wordt PUIC genoemd en staat voor ‘ProRail Unieke Identificatie Code’.

Omdat veel systemen intern een andere sleutel hanteren en het niet economisch haalbaar is om deze systemen volgens eenzelfde systematiek in te richten is een hulpmiddel nodig: het PUIC-2 Register.  In dit Register worden sleutels van overeenkomende objecten centraal beschikbaar gesteld.

Bekijk: PUIC The Movie

Meer veelgestelde vragen

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.