IMX Opleidingsplan PUIC

Informatiestandaarden

Om de PUIC-regels juist toe te passen, is er een e-learning ontworpen.

Ga naar de E-learning Heb je een inhoudelijke vraag?

Hier leer je hoe en wanneer een PUIC moet worden aangemaakt en hoe objecten daarmee aan elkaar gerelateerd zijn. Deze e-learning is sterk aan te bevelen voor:

  • ontwerpers van de assets bij ingenieursbureaus
  • informatiespecialisten en gegevensbeheerders bij AM Informatie
  • ontwerpers van informatiesystemen waarin de PUIC gebruikt wordt

PUIC is de afkorting van ProRail Unieke Identificatie Code. ​​​​​​​Op verschillende plaatsen in de organisatie wordt informatie over infraobjecten en -gebieden vastgelegd en beheerd. Deze informatieproducten hebben vaak betrekking op dezelfde infra-objecten. Om deze informatie eenduidige en uniek te relateren, is het noodzakelijk ieder infraobject en infragebied een uniek nummer te geven: de PUIC. De juiste toepassing van de PUIC-regels is cruciaal. Want als deze regels niet juist worden toegepast, bestaat de kans op kortsluiting in de informatieketen. Dan komen de diverse informatiesystemen niet langer overeen. Ook voorkomt het juist toepassen van de PUIC-regels een dubbele registratie van hetzelfde object in onze informatiesystemen.

Hieronder een leuke video over spoordata en PUIC.

Bekijk: Een video over spoordata en PUIC.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.