Waar vliegt ProRail

Configuratiedata

Voor het actueel houden van onze kaarten vliegen wij regelmatig met een helikopter over het spoornetwerk.

Ga naar de applicatie Contact?

Gedurende vijf periodes tussen februari en oktober maakt ProRail luchtfoto's en laserscans van wisselende delen van het spoorwegnetwerk. De opnamen worden gemaakt om ons kaartmateriaal actueel te houden. Dit kaartmateriaal wordt gebruikt voor het beheer van het spoor en de spooromgeving zodat treinen veilig kunnen rijden en zodat we bij incidenten snel kunnen optreden.

helikopter2.jpg

De helikopter vliegt op een hoogte van 210 meter en met een snelheid van zo'n 70 kilometer per uur. Hij vliegt in de richting van het spoor, maar af en toe ook stukken dwars op het spoor. Dat is nodig om later nauwkeurige metingen te kunnen doen in de luchtopnamen. Bij emplacementen zal de helikopter een aantal malen overvliegen om het emplacement helemaal in beeld te krijgen.

De ProRail-helikopter is buiten herkenbaar aan de groene kleur, aan de identificatie PH-ULK en aan de letters 'ProRail' die op de romp zijn aangebracht.

In bovenstaande applicatie kan je zien waar de helikopter recentelijk heeft gevlogen en waar er binnenkort gevlogen gaat worden.

Een afbeelding van een luchtfoto opname middels een helikopter.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.