Werken met BBMS

Conditiedata

Het Branche Breed Monitoring Systeem (BBMS) biedt informatie over de conditie van de infra zoals: baan, bovenleiding, wissels en ultrasoon.

Naar de opleiding (voor externen) Naar de opleiding (via Proleren)

In deze opleiding leer je op welke manier en in welke vormen je informatie in BBMS kan gebruiken in je werk. Cursuscode bij Railcenter is 619.

Je leert bijvoorbeeld in enkele stappen infralocaties en meetgegevens op te roepen. Met deze gegevens kan je de vraagstukken die voor jouw werk belangrijk zijn analyseren en onderbouwen. Als geheugensteuntje hebben we ook nog instructiefilmpjes voor je over de meest voorkomende handelingen in BBMS.

Doel

Het Branche Breed Monitoring Systeem (BBMS) biedt informatie over de conditie van de infra, onder andere op de gebieden baan, bovenleiding, wissels en ultrasoon. In deze opleiding leer je op welke manier en in welke vormen je informatie in BBMS kan oproepen om te gebruiken in je werk. Je leert bijvoorbeeld in enkele stappen infralocaties en meetgegevens op te roepen. Met deze gegevens kan je de vraagstukken die voor jouw werk belangrijk zijn analyseren en onderbouwen. Als geheugensteuntje hebben we ook nog instructiefilmpjes voor je over de meest voorkomende handelingen in BBMS.

Doelgroep

Elke medewerker uit de railinfra branche (ProRail, onderhoudsaannemers, ingenieursbureaus en anderen) die inzage moet hebben in de conditie van de infra met behulp van BBMS.

Let op: deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die nog geen ervaring hebben met BBMS.

Inhoud

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • het gebruik van het systeem van BBMS: basis handelingen en instellingen
  • volgens vaste stappen infralocaties en meetgegevens uit meerdere techniekvelden oproepen

Gewenste vooropleiding

Geen.

Bijzonderheden

 Inloggegevens voor BBMS ontvang je aan de start van de opleiding.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.