Wat is PUIC?

Veelgestelde vraag

Met PUIC creëren we een uniek identificatienummer voor elk infra-object dat alle informatie uit verschillende bronsystemen aan elkaar verbindt: Naiade, Infra-Atlas, Geopublicatie en SAP.

PUIC is de afkorting van ProRail Unieke Identificatie Code. ​​​​​​​Op verschillende plaatsen in de organisatie wordt informatie over infraobjecten en -gebieden vastgelegd en beheerd. Deze informatieproducten hebben vaak betrekking op dezelfde infra-objecten. Om deze informatie eenduidige en uniek te relateren, is het noodzakelijk ieder infraobject en infragebied een uniek nummer te geven: de PUIC. De juiste toepassing van de PUIC-regels is cruciaal. Want als deze regels niet juist worden toegepast, bestaat de kans op kortsluiting in de informatieketen. Dan komen de diverse informatiesystemen niet langer overeen. Ook voorkomt het juist toepassen van de PUIC-regels een dubbele registratie van hetzelfde object in onze informatiesystemen.

Meer informatie?

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.