Overzicht van producten, trainingen en handige links

Informatieproducten

RailMaps: De ProRail-brede webviewer voor geografische gegevens. Van een grote diversiteit aan objecten kan informatie in de kaart​ worden opgevraagd.

Railinformatie Portaal: Het Railinformatie Portaal voorziet de bedrijfsfuncties: plannen, ontwerpen, bouwen, beheren en besturen van bruikbare informatie over assets middels één ingang naar alle beschikbare asset informatie en tekeningen.

Rail Infra Catalogus: Deze sharepoint site is bedoeld om mensen die aan de railinfra moeten werken van de juiste documentatie te voorzien.

SIGMA: SIGMA is de tooling waarin ProRail samen met de ketenpartners de absolute spoorgeometrie in de dataset Permanente Vastlegging Spoorgeometrie (PVS) beheert.

SpoorInBeeld: Met SpoorInBeeld stelt ProRail beeldmateriaal van het spoor en de spooromgeving beschikbaar. Het beeldmateriaal bestaat onder meer uit luchtfoto’s, panoramafoto’s en laserpuntenwolken.

Geo-informatieportaal: Hier vindt u diverse informatie producten zoals mapservices, webapps, cartotheek, story-maps, etc.

uPod: uPod maakt het uitwisselen van projectdata mogelijk. Data uitwisselen zal leuker worden en het zal er toe leiden dat deze data zó goed is dat de gehele spoorbranche deze met vertrouwen inzet voor data gedreven assetmanagement. Dit doen wij met een gebruiksvriendelijke applicatie. Hieronder kan je inloggen met je ProRail- of EX_ account.

BID manager: De BID manager bevat de objectenstructuur van ProRail.

Mapservices: Hier vindt je generieke mapservices met geografische data voor gebruik in applicaties.

BBMS: Het Branche Breed Monitoring Systeem (BBMS) biedt informatie over de conditie van de infra m.b.t.: baan, bovenleiding, wissels en spoorstaafdefecten.

Spoorwerk in mijn buurt: Met Spoorwerk in mijn buurt worden omwonenden van het spoor geïnformeerd over (hinder van de) werkzaamheden aan het spoor.

Cartotheek: Hier vind je kant en klare (topografische) kaarten in pdf formaat.

Plandix: Met Plandix maakt de afdeling Plancoördinatie een planning van de integrale gegevensuitwisseling van projecten en de landelijke leveringen t.b.v. de dienstregeling van ProRail.

Naiade: Naiade is het bronsysteem waarin geografische en functionele gegevens van spoorobjecten worden beheerd.

Waar vliegt ProRail: Voor het actueel houden van onze kaarten vliegen wij regelmatig met een helikopter over het spoornetwerk.

Spoorstaat: Spoorstaat is het centrale platform voor ProRail-medewerkers, dat een helder en actueel overzicht biedt van de staat van de infrastructuur. Met diverse dashboards biedt Spoorstaat, met name voor de Asset Management (AM)-organisatie, inzicht in de conditie van assets en de prestaties van processen.

RINF: Het Register van Infrastructuur (RINF) is een Europese database met spoor karakteristieken, waarmee een vervoerder inzicht kan krijgen of materieel geschikt is om op een specifiek spoor of traject te rijden. De gegevens in het RINF moeten door alle Europese Infrastructuurbeheerders aangeleverd worden.

V&G dossier: Het ProRail V&G dossier is een website met informatie, documenten en kaarten om buiten veilig te kunnen werken aan en rond het spoor.

OTL spoor: OTL spoor staat voor Object Type Library. In deze bibliotheek vindt je de objectstructuur van ProRail.

AFCA: Hier kan je een aanvraag indienen voor het corrigeren van afwijkingen op seinwezen tekeningen (SWOD en BVS).

PUIC: Met PUIC (ProRail Unieke Identificatie Code) creëren we een uniek identificatienummer voor elk infra-object dat alle informatie uit verschillende bronsystemen aan elkaar verbindt.

ProRail MEET: ProRail MEET is een kaart-gedreven applicatie die de verschillende onderdelen van het meetproces ondersteunt, de stappen om te komen tot de inwinning van conditiedata.

AM-I opleverdossier: Hier staan de opleverdossiers van Projecten naar ProRail Asset Management. Deze sharepoint site is alleen beschikbaar voor medewerkers van ProRail.

Cabineritten: Machinisten van reizigers- en goederen treinen nemen soms vanuit hun cabine de rit op met GoPro camera('s). Deze zijn, mits je de goede zoektermen gebruikt, te vinden op YouTube. AM Informatie heeft dit makkelijker gemaakt en een webapp ontwikkeld waarbij wij gebruik maken van YouTube.

RailFoto: Wil je foto’s bekijken die door onze collega's gemaakt zijn? Dat kan met deze applicatie. De app is alleen toegankelijk voor ProRail medewerkers en medewerkers van spoorgerelateerde aannemers met een zogenaamd EX_ account.

Luchtfoto ProRail: ProRail maakt gebruik van luchtfotografie om de infra in kaart te brengen. Met onder andere behulp van luchtfoto's houden wij onze databases actueel. In onderstaande viewer is die ProRail luchtfoto opgenomen.

PMP: PMP staat voor ProRail Monitoring Platform. Met dit platform wil ProRail de monitoringsgegevens van alle objecten die worden gemonitord op 1 centrale plaats vastleggen en de informatie op eenduidige wijze beschikbaar stellen.  

Trainingen

BBMS: BBMS staat voor BranchBreed Monitoring Systeem. Er zijn 3 trainingen beschikbaar.

Documentatie Zoeken in SAP PLM: Leer Documentatie Zoeken in SAP PLM in slechts 1,5 uur! Alleen beschikbaar voor ProRail medewerkers.

Geodata: Wat, Waar en Hoe: Binnen ProRail maken wij veel gebruik van geodata. In deze training wordt uitgelegd wat geodata is.

IMSpoor: M.b.t. IMSpoor zijn er meerdere trainingen. Hieronder een korte beschrijving en link naar die trainingen.

Informatieoverdracht bij ProRail: Deze opleiding geeft je wegwijs in de informatieoverdracht bij ProRail. We hebben hem in twee versies beschikbaar.

Invulprofiel en lineaire objecten: In deze e-learning staat het invullen van het invulprofiel in SAP PLM centraal.

Ondergrondse Infra: Maak kennis met het techniekveld Ondergrondse Infra (OI). Dit leerpad is beschikbaar in ProLeren (Intern ProRail) en enkele modules ook voor externen. Zie de links hieronder.

RailMaps: In deze training worden de belangrijkste functionaliteiten en gegevens in RailMaps behandeld.

SpoorInBeeld: SpoorInBeeld is een bronsysteem voor geogerefereerd beeldmateriaal met een geografisch interface om te navigeren door onze database van beeldmateriaal.  

Handige links

Data overheid: Op deze site vindt je het Dataregister van de Nederlandse Overheid. Ook ProRail publiceert hier zijn generieke services.

Evenementen: Op deze pagina informeren we je over evenementen die we organiseren en evenementen waar we aan deelnemen.

Luchtfoto's ProRail: Een eenvoudige webapp met de luchtfoto's van ProRail. Daarnaast ook een link naar onze webapplicatie SpoorInBeeld. Hier stellen wij beeldmateriaal van het spoor en de spooromgeving beschikbaar. Het beeldmateriaal bestaat onder meer uit luchtfoto’s, panoramafoto’s en laserpuntenwolken.

OI-webapp: Niet alle ProRail-objecten zijn direct zichtbaar. Een groot deel van deze objecten zoals kabels en leidingen liggen ondergronds. Bij grondroerende werkzaamheden is kennis van de ligging van kabels en leidingen essentiële informatie.

PDOK: Hét platform voor hoogwaardige geodata. Bij PDOK vind je open datasets van de overheid met actuele geo-informatie.

ProRail Klimaateffectatlas: Deze website laat zien wat de mogelijke gevolgen van klimaatverandering kunnen zijn voor het spoor in Nederland. Hierbij is gekeken naar de thema's wateroverlast, hitte, droogte, overstromingen, storm en onweer.

ProRail prestatie indicator: Deze site geeft een overzicht van prestatie indicatoren die wij met de overheid hebben afgesproken.

SporenplanOnline: SporenplanOnline: de site waarbij niet de trein maar de infrastructuur centraal staat.

Spoorwerk kaartviewer: Wil je weten waar er aan het spoor wordt gewerkt? Bekijk dan deze kaartviewer. In deze interactieve kaart kan je zien waar en welke werkzaamheden er plaats vinden.

Treinen radar: Wil je real-time weten waar jouw trein zich op dit moment bevindt? Kijk dan even op deze leuke site. Lijkt op "waar is mijn trein" maar net even iets anders.

Waar is mijn trein: Wil je real-time weten waar jouw trein zich op dit moment bevindt? Kijk dan even op deze leuke site. Lijkt op "Treinenradar" maar dan net even iets anders.  

Heb je een vraag?

Stel je vraag

We helpen je graag! We reageren op werkdagen binnen 24 uur.

Heb je een technisch probleem, zoals: kan niet inloggen, zie een zwart scherm, er werkt iets niet, ik ben mijn wachtwoord kwijt, et cetera.

Neem dan contact op met 088 2317100 (servicedesk ProRail).