: Overige links

Gesorteerd op alfabet.

Configuratiedata

Dat is alle data die aangeeft waar iets ligt, wat het kan en wat het is. Daarvoor hebben we verschillende verschijningsvormen. 1-Administratief, alle gegevens van een object in een administratieve database. 2-Geografisch, waar liggen die objecten op de aardbol. 3-Schematisch, waar liggen die objecten getekend in een schematisch perspectief. Daarbij is de breedte (denk aan een spoortracé) van een tracé iets uitgerekt en de lengte van een tracé iets in elkaar gedrukt. Dit laatste is vooral van toepassing op de treinbeveiliging wereld (seinen e.d.). Gebruikers willen overzicht hebben waarbij de relatie tussen objecten belangrijker is dan de werkelijke afstand tussen objecten. Een groot stuk baanvak kan dan op 1 tekening samengevat worden. Op deze tekeningen worden de locatie van een object uitgedrukt m.b.v. een kilometrering. Aan die kilometrering kun je ongeveer zien hoever twee seinen uit elkaar liggen.

 • Data overheid

  Op deze site vindt je het Dataregister van de Nederlandse Overheid. Ook ProRail publiceert hier zijn generieke services.

  Over Data overheid
 • Geodata downloads

  Een SharePoint site met factsheets, product beschrijvingen, eigendomskaart en relatietabel van spoorhartlijn en contractgebieden.

  Over Geodata downloads
 • Luchtfoto's ProRail

  Een webapp met de luchtfoto's van ProRail.

  Over Luchtfoto's ProRail
 • PDOK

  Hét platform voor hoogwaardige geodata. Bij PDOK vind je open datasets van de overheid met actuele geo-informatie.

  Over PDOK

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!