: Overige links

Op deze pagina vindt je een aantal handige links naar leuke websites/applicaties. We hebben ze gesorteerd op alfabet.

Configuratiedata

Data die aangeeft waar iets ligt, wat het kan en wat het is. Daarvoor hebben we verschillende verschijningsvormen. 1-Administratief, alle gegevens van een object in een administratieve database. 2-Geografisch, waar liggen die objecten op de aardbol. 3-Schematisch, waar liggen die objecten getekend in een schematisch perspectief. Daarbij is de breedte (denk aan een spoortracé) van een tracé iets uitgerekt en de lengte van een tracé iets in elkaar gedrukt. Dit laatste is vooral van toepassing op de treinbeveiliging wereld (seinen e.d.). Gebruikers willen overzicht hebben waarbij de relatie tussen objecten belangrijker is dan de werkelijke afstand tussen objecten. Een groot stuk baanvak kan dan op 1 tekening samengevat worden. Op deze tekeningen worden de locatie van een object uitgedrukt m.b.v. een kilometrering. Aan die kilometrering kun je ongeveer zien hoever twee seinen uit elkaar liggen.

 • Data overheid

  Op deze site vindt je het Dataregister van de Nederlandse Overheid. Ook ProRail publiceert hier zijn generieke services.

  Over Data overheid
 • Luchtfoto's ProRail

  Een eenvoudige webapp met de luchtfoto's van ProRail. Daarnaast ook een link naar onze webapplicatie SpoorInBeeld. Hier stellen wij beeldmateriaal van het spoor en de spooromgeving beschikbaar. Het beeldmateriaal bestaat onder meer uit luchtfoto’s, panoramafoto’s en laserpuntenwolken.

  Over Luchtfoto's ProRail
 • PDOK

  Hét platform voor hoogwaardige geodata. Bij PDOK vind je open datasets van de overheid met actuele geo-informatie.

  Over PDOK

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.