: Over het Railinformatie Portaal
Doel van het Railinformatie Portaal is om de bedrijfsfuncties plannen, ontwerpen, bouwen, beheren en besturen te voorzien van direct bruikbare informatie over assets middels één ingang naar alle beschikbare asset data.
Achtergrond
In 2022 zijn de portalen railDocs en Informatieportaal Spoordata samengevoegd tot één nieuw portaal, genaamd Railinformatie Portaal.
Het Railinformatie Portaal haalt de overlap tussen de portalen weg zodat gebruikers maar één portaal hoeven te gebruiken om de juiste benodigde informatie snel en gemakkelijk te verkrijgen.
De informatie wordt ontsloten vanuit de bronsystemen.
- Treinbeveiliging en -beheersingsdocumenten (voorheen aanwezig in railDocs)
- Overige tekeningen en documenten
- Informatie over fysieke objecten
- Storingsdata
- Onderhoudsdata
Het Railinformatie Portaal zal voldoen aan de ProRail (security) richtlijnen en huisstijlen.
De manier van verkrijgen van deze informatie en data is anders dan in de twee portalen. Zie hiervoor ook de ‘Veelgestelde vragen’ onder menu-item ‘Support’.
Van en door de branche
Het Railinformatie Portaal wordt gebouwd voor gebruikers die werkzaam zijn binnen de spoorbranche. Doel van het Railinformatie Portaal is om de bedrijfsfuncties plannen, ontwerpen, bouwen, beheren en besturen te voorzien van direct bruikbare informatie over assets middels één ingang naar alle beschikbare asset data. Deze informatie wordt gecombineerd aangeboden, in te stellen naar de behoefte van de gebruiker. Het portaal is op elk apparaat te gebruiken; op desktop, tablet en mobiel.
Gefaseerde oplevering en continu verbeteren
Het Railinformatie Portaal wordt gefaseerd opgeleverd waarbij in iedere fase nieuwe data(collecties) en functionaliteiten worden toegevoegd met als doel gebruikers zo optimaal mogelijk te bedienen.
Op de planning staan ook functies als het kunnen instellen van het Railinformatie Portaal naar persoonlijke voorkeuren, afsluiten abonnementen voor meer collecties en (selecties van) data op eenvoudige wijze kunnen exporteren, printen en bewaren. Verder wordt de zoekfunctie van het Railinformatie Portaal continu verbeterd evenals de weergave van data op de kaart.