Onze collega Roelof Boekhold heeft de Geo Prestige Award 2018 in de wacht gesleept. Er waren drie genomineerden.

Roelof, in het dagelijks leven Procesleider Basisbeheerkaart/BGT bij ProRail, werd voorgedragen omdat hij met een enorme drive hoogwaardige 3D-informatie weet te vergaren voor de spoorbranche. Daarnaast zocht hij actief en succesvol de publiciteit, en was hij zelfs in het NOS Journaal aan toe. "Het vakgebied is hiermee op de kaart gezet alsmede de profilering van ProRail" meende de jury.   

Roelof is sinds december 2012 binnen ProRail verantwoordelijk voor kadastrale activiteiten. In de zomer van 2015 kwam daar de verantwoordelijkheid voor de grootschalige kartering bij. Samen met zijn collega's zoekt hij naar antwoorden op de praktische problemen waar ze tegenaan lopen. "De antwoorden die we vinden en implementeren blijken niet conventioneel te zijn",  aldus Roelof. "De innovatie die we daarmee in gang hebben gezet is ons min of meer overkomen, geen doel op zich. Toch voel ik mij vereerd dat vakgenoten hetgeen wij doen zien als een bijdrage aan het vakgebied en dat dit uiteindelijk tot deze mooie blijk van erkenning.”

De twee andere genomineerden Marcel Broekhaar, adviseur bij de gemeente Zwolle en Victor Jetten, professor bij de faculteit ITC (Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie) aan de Universiteit Twente.