: Informatie­producten

Hier vind je een overzicht van onze producten die je helpen bij het vinden van informatie. Een informatieproduct is bijvoorbeeld een applicatie, een website, of een plek op het intranet van ProRail. Een informatieproduct kan je helpen bij het krijgen van overzicht waardoor je makkelijker beslissingen kunt nemen. Let op! Niet alle informatieproducten zijn publiek beschikbaar. Meestal moet je toegang aanvragen en in sommige gevallen zijn onze producten alleen beschikbaar voor bijvoorbeeld spooraannemers.

Op welke categorie wil je filteren?

Conditiedata

Conditiedata is data die iets zegt over de conditie van objecten in het veld. Denk dan aan de kwaliteit van een spoorstaaf of rijdraad (bovenleiding). Wij hebben meetapparatuur die die kwaliteit meet en opslaat in databases. Zo kunnen we (te) dunne bovenleiding of breuken in de spoorstaaf opsporen. Maar ook de ligging van het spoor wordt gemeten en bewaakt. Liggen de rails nog in een mooie lijn of zitten er inmiddels wat slingers, bulten of kuilen in. Daarnaast meten we ook het gewicht van de trein en de wielkwaliteit. Middels sensoren worden we gealarmeerd als een wiel niet meer mooi rond is of als een trein te zwaar is. Al die gebreken kunnen storingen opleveren die we uiteraard willen voorkomen. Tijdig meten en signaleren kan veel ellende voorkomen.

 • SIGMA

  SIGMA is de tooling waarin ProRail samen met de ketenpartners de absolute spoorgeometrie in de dataset Permanente Vastlegging Spoorgeometrie (PVS) beheert. We kennen van vrijwel alle sporen, die in beheer zijn bij ProRail, de precieze ruimtelijke ligging (in XYZ) , tot op de centimeter nauwkeurig. Voor toegang tot SIGMA is een account nodig.

  Over SIGMA
 • Spoorstaat

  "Met één druk op de knop kunnen zien wat de conditie van de infra is". Spoorstaat geeft één gezamenlijk beeld voor iedereen binnen ProRail op het gebied van Veilige Berijdbaarheid.

  Over Spoorstaat
 • BBMS

  Het Branche Breed Monitoring Systeem (BBMS) biedt informatie over de conditie van de infra, onder andere op de gebieden baan, bovenleiding, wissels en spoorstaafdefecten. Met beschikbare analyses kan een juiste beoordeling worden gemaakt van de veilige berijdbaarheid. Onderhoudsaannemers gebruiken de informatie om hun onderhoud op af te stemmen. Voor BBMS is een account nodig.

  Over BBMS
 • ProRail MEET

  Als afdeling AM Asset Ontwikkeling en Operatie (AM-AOI) verzamelen we data over de conditie van het spoor. Hiermee kan AM-Dagelijkse Operatie (AM-DO) het juiste onderhoud uitvoeren en AM-Techniek (AM-T) kan hiermee het onderhoudsproces toetsen en het gedrag en levensduur van de assets beter begrijpen. Om de juiste conditiedata te verzamelen heeft AM-AOI een meetproces uitgewerkt. ProRail MEET is de applicatie die de verschillende stappen in dit meetproces ondersteunt.

  Over ProRail MEET

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!