Webinar datascience in het spoor: Realtime monitoring

Nieuws

15 februari 2021

Veel reizigerstreinen van NS leggen tijdens de treinrit duizenden parameters vast, zoals de treinsnelheid, de rotatie van de wielen, de spanning van de bovenleiding etc. Voor sommige treinseries wordt deze data realtime doorgestuurd vanuit de trein naar de centrale systemen, dit heet ‘Realtime monitoring’. In hoeverre kunnen we uit Realtime monitoring bruikbare informatie halen over de spoorinfrastructuur? NS en ProRail hebben dit gezamenlijk onderzocht..

Tijdens het webinar gaan we o.m. in op het gebruik van Realtime monitoring-data voor tractiespanning, bovenleidingconditie, gladheid van het spoor en het gedrag van ATB-installaties. Het webinar wordt afgesloten met de lancering van ‘Open datalab’, het samen experimenteren met data. 

Het webinar is op 16 februari 2020 online, 12.00 - 13.30 uur.

​​​​​​​De sprekers tijdens het webinar zijn: Falco Mooren (NS), Swetta Jansen (Datascience Lab), Oscar Enzing en Paul van der Voort (ProRail).

Heb je deze webinar gemist? Geen probleem, ga naar https://www.prorail.nl/evenementen en bekijk de video van dit evenement en andere evenementen.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!