Update Railinformatie Portaal

Nieuws

18 januari 2023

Begin november hebben we het Railinformatie Portaal (RP) in de markt gezet als vervanger voor Informatieportaal Spoordata en RailDocs. De laatste twee maanden van 2022 hebben we een grote focus gehad op het snel herstellen van blokkerende issues die we zo snel mogelijk opgelost hebben.

Vanaf nu gaan we meer releasematig werken en brengen we eind deze week een release uit met verbeterde/nieuwe functionaliteiten en opgeloste issues.

Zie voor meer informatie de Releasenotes. Deze releasenotes zijn ook te vinden via het menu-item ‘Over het portaal > Nieuws en Updates’.

De komende periode gaan we werken aan:

  • Verder oplossen van de eventuele issues
  • Verschiltekeningen voor verschillende collecties uit de hoofdcollectie Treinbeveiliging- en Treinbeheersingsdocumenten
  • Objecten API en Tekeningen API zodat gebruikers hun eigen systemen kunnen koppelen met het RP
  • Verbeteren van het zoeken en filteren

De verwachting is dat met het realiseren van de genoemde API’s in ieder geval het huidige Informatieportaal Spoordata uitgezet kan worden en als de verschiltekeningen ook gerealiseerd is RailDocs uitgezet kan worden.

Wij adviseren om geregeld naar het Railinformatie Portaal te gaan, ermee te gaan werken om vertrouwd te raken met dit portaal.

We zijn erg dankbaar voor alle ontvangen feedback en we willen dan ook graag positieve feedback en verbeterpunten blijven ontvangen.

Samen maken we dit portaal tot een groot succes!

Heb je vragen over het gebruik van Railinformatie Portaal, kijk dan eerst op de Veelgestelde vragen in het Railinformatie Portaal (Menuitem: ‘Support > Veelgestelde vragen’). Andere vragen en opmerkingen over het Railinformatie Portaal kunnen worden doorgegeven in Railinformatie Portaal, via de optie “Stel een vraag” aan de rechter zijkant van het portaal.

                                                    Steleenvraag.png 

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.