Samenvoeging railDocs en Informatieportaal Spoordata in 2022

Nieuws

13 april 2022

Dit jaar worden railDocs en Informatieportaal Spoordata daadwerkelijk samengevoegd tot één portaal, Railinformatie Portaal (RP) genaamd en zullen eind dit jaar de huidige portalen uitgezet worden.

Houd https://www.spoordata.nl/nieuws in de gaten voor het laatste nieuws. Tevens zal er een link naar de nieuwsberichten geplaatst worden op de huidige portalen, zodat je ook vanuit deze portalen naar het juiste nieuws op Spoordata geleid wordt.

Wat betekent deze samenvoeging voor jou?

We voegen deze portalen samen omdat er veel overlap is tussen de huidige portalen en veel gebruikers gebruiken beide portalen om de benodigde informatie te verkrijgen. Bovendien kunnen niet alle gebruikers makkelijk snel de juiste informatie vinden.

Je hoeft straks nog maar naar één portaal te gaan en het Railinformatie Portaal zal naast de benodigde functionaliteit de volgende informatie bevatten:

  • Treinbeveiliging en -beheersingsdocumenten (voorheen aanwezig in railDocs).
  • Overige tekeningen en documenten.
  • Informatie over fysieke objecten.
  • Storingsdata
  • Onderhoudsdata

Het Railinformatie Portaal zal voldoen aan de ProRail (security) richtlijnen en huisstijlen. De samenvoeging betekent dat je anders moet gaan werken dan je tot nu toe gewend bent. Ons doel is om een portaal neer te zetten waarbij het snel en makkelijk verkrijgen van de juiste informatie voorop staat.

Het vervolg

We zijn inmiddels in gesprek met de eerste key users en in de rest van het tweede kwartaal zullen er meer gesprekken volgen met nog meer keyusers. Tevens zullen we aan hen in deze periode demo’s geven.

In het derde kwartaal zal het Railinformatie Portaal ter beschikking gesteld worden aan alle gebruikers van railDocs en Informatieportaal. Hierover zullen we te zijner tijd meer informatie over publiceren.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.