Railinfracatalogus 3.0 is nu live!

Nieuws

1 februari 2023

De nieuwste catalogus met al onze bedrijfsvoorschriften staat nu live! Deze catalogus staat bekend als de Rail Infra Catalogus (RIC) en wordt gebruikt door iedereen die buiten aan het spoor werkt. In de nieuwste versie is de zoekfunctie verbeterd.

Hoe sloop je een wissel?

In de RIC staan bijna 5.500 voorschriften en ca 45.000 tekeningen. “Het zijn voorschriften en tekeningen die iedereen die aan het spoor werkt moet gebruiken”, legt RIC-beheerder Theo Tenback uit. “Hoe ontwerp je een asset? Hoe sloop je een wissel en welke onderdelen willen we hergebruiken? Hoe installeer je een sein? Op al die vragen vind je een antwoord in de RIC. Maar je vindt er ook het overzicht van raamovereenkomsten en serviceafspraken in terug.”

Nieuwsgierig hoe bijvoorbeeld een installatievoorschrift voor een wissel of een ontwerpvoorschrift voor tractietrafo er uitziet?
 

Betere zoekfunctie

Theo en zijn collega Diana Meulenberg werken op de afdeling Business Management binnen Assetmanagement Techniek. Ze verwerken dagelijks nieuwe documenten in de catalogus. Maar nu was het tijd voor een update van de tooling: de zoekfunctie kon beter.

In de nieuwe RIC worden documenten met een uniek nummer altijd teruggevonden, legt Diana uit. “Voorheen werden gearchiveerde documenten niet getoond. Nu vind je elk document terug en als er een nieuwere versie van is, zie je dat ook meteen. Dat levert behoorlijk tijdswinst op.” Ook nieuw: documenten met een uniek nummer én subnummer worden voortaan gevonden. Dat was wel anders.

De volgende stap is dat de objectenboom wordt geactualiseerd.

 

Contact 

Mocht je vragen over de werking van de RIC hebben, dan kun je die mailen naar ric@prorail.nl

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.