Mijlpaal uPod!

Nieuws

7 augustus 2023

Per 1 augustus is uPod verplicht voor het leveren van de documentatie voor het Opleverdossier Configuratiedata (CD) en Roodrevisie Ondergrondse Infra (OI).

Dit betekent dat alle nieuwe projecten hun documenten voor het Opleverdossier CD niet meer via VISI aan mogen leveren. Opleverdossier ’s CD (configuratie data) die nog geen 55G hebben moeten na 1 augustus via uPod geleverd worden, want anders worden deze niet beoordeeld. Tevens is door de verplichting van uPod de tijdelijke uPod VTW, ook wel generieke VTW genoemd, vanaf 1 augustus niet meer nodig. Oude projecten waarvan de levering al reeds gestart is en die moeten afronden kunnen nog via de oude weg geleverd worden. IGP projecten vallen niet onder deze verplichting maar deze projecten mogen wel met uPod werken als zij daar behoefte aan hebben.

Functioneel beheer neemt het stokje van het projectteam binnenkort over

Vanaf 31 augustus neemt Functioneel Beheer het beheer van uPod over van het projectteam. Een deel van ons projectteam blijft beschikbaar voor nazorg tot en met november. Er zijn vanaf september geen sprintdemo's meer, omdat er geen nieuwe ontwikkelingen te presenteren zijn. De Q&A sessies en regiobezoeken blijven we gewoon doen tot en met november.

Komend jaar weer nieuwe functionaliteiten.

We hopen in het nieuwe jaar weer verder te kunnen gaan met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in uPod. Er zijn nog heel veel goede ideeën door jullie aangedragen. Wanneer dit zal zijn is nog niet in beton gegoten dus hier houden we jullie van op de hoogte.

Vragen?

Stuur je vragen naar uPodSupport@prorail.nl, wij proberen zo snel mogelijk te reageren. Heb je behoefte aan meer info over uPod, kijk dan op onze Infosite of in de  Starterskit.

Je kunt ook met al je vragen terecht bij onze Q&A op dinsdag van 10:00-10.30 uur en donderdag van 10:00-11:00 uur

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.