Het Informatieportaal SpoorData ontwikkelt door

Nieuws

10 september 2020
27 januari 2021, 10:37 uur

Voor en door de branche.

Ook in 2020 ontwikkelt het Informatieportaal spoordata door!

Dit is de tweede Nieuwsbrief van 2020. Mocht je de vorige Nieuwsbrief gemist hebben, je kunt hem altijd terug lezen op de website van Spoordata.

In deze Nieuwsbrief lees je de laatste ontwikkelingen die recentelijk bij het Informatieportaal Spoordata zijn doorgevoerd.

Tonen op kaart

Tussen het verschijnen van de vorige Nieuwsbrief en deze Nieuwsbrief zijn er weer de nodige problemen geweest met het tonen en zoeken op de kaart. Hier is hard aan gewerkt en inmiddels werkt deze functionaliteit weer volop naar tevredenheid.

Mocht je er desondanks tegenaan lopen dat je zaken mist, laat het dan even weten. Je kunt dit melden bij de Servicedesk 7100 of vanuit extern 088 231 7100.

Datumfilters

Sinds de start van het Informatieportaal zie je bij de object specifieke filters een aantal velden waar je een datum in kunt vullen. Deze filters hebben nog nooit goed gewerkt. In de laatste sprint is hier aan gewerkt wat heeft geleid tot een mooi resultaat.

Afhankelijk van je rol zie je verschillende filters die ook weer afhankelijk zijn van welke objectsoorten er in je zoekresultaat zitten.

Het beleid van ProRail is dat niet iedereen alle vervangingsjaren mag inzien. Aanschafdatum en plaatsingsdatum zijn niet aan een bepaalde rol gebonden, de overige vervangingsjaren zijn dat wel.

Gebruikersonderzoek

In april is er een terugkoppeling gekomen over de resultaten van het gebruikersonderzoek. Mocht je dit hebben gemist kun je de resultaten hier nog terug lezen. Verschillende opmerkingen die zijn gemaakt zijn bij deze release opgepakt. In de afgelopen sprint is er gewerkt aan de snelheid waarmee de tekst in sommige filters zichtbaar wordt. Met name het Geocode filter en het Objecttype filter reageerden nogal traag wanneer daar een opdracht werd ingevoerd. Vanaf deze release is dat opgelost. Ook is de mogelijkheid om vanuit een wisselkenmerk door te kunnen linken naar de groepenkast waar betreffend wissel op is aangesloten gerealiseerd.

Andere zaken die de komende sprint worden opgepakt vanuit het gebruikersonderzoek zijn het verbeteren van de snelheid van het maken van een bulk download en het ophogen van het aantal te downloaden objecten.

Lineaire kenmerken

Dat je via het Informatieportaal naar de lineaire kenmerken van de objectsoort SPOORTAK kan gaan is al langer bekend. Hiervoor wordt je middels een link in het detailvenster van betreffende spoortak doorgeleid naar de Objectenbrowser van Moxio. Sinds enige tijd kun je op deze manier ook inzicht krijgen in de lineaire kenmerken van HEKWERK en SLOOT.

Ontdek nu zelf de toegevoegde functionaliteit

Alweer voldoende reden om het Informatieportaal Spoordata te gaan bezoeken en te ontdekken wat je er allemaal mee kan. En……… laat via de "stel een vraag" knop gerust weten wat je ervan vindt! Want samen met jou werken we continu aan een steeds beter Informatieportaal ter ondersteuning van je werkzaamheden.

De eerstvolgende toegevoegde functionaliteiten

De verbeteringen die we de komende periode door gaan voeren zijn:

  • Het Informatieportaal geschikt maken om PUIC nummers op te kunnen vragen en het PUIC proces te kunnen ondersteunen ten behoeve van het proces geïntegreerd inwinnen.
  • Beschikbaar stellen van bewerkbare bestanden voor vooraf vastgestelde gebruikersrollen.
  • Publiceren van de BBK bladen. Hiermee wordt deze collectie makkelijker toegankelijk voor externe partijen en worden tevens de gekoppelde themalagen mee getoond en opvraagbaar.
  • Publiceren van nieuwe collecties zoals BVS, WVK en RVTO.
  • Versturen van een notificatiemail bij wijzigingen.

Zoals je ziet, ook in 2020 is het Informatieportaal Spoordata volop in beweging!

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!