IDS dossier gaat live in uPod

Nieuws

19 september 2023

Komende week wordt er een nieuwe release gedaan voor uPod. Hiermee gaat de functionaliteit ‘IDS dossier’ live. Met deze functionaliteit stel je samen met de aannemer eenvoudig het IDS dossier samen. Deze wens vanuit bouwmanagement gaat hiermee in vervulling.

Hoe ziet het nieuwe proces eruit?

In de huidige versie van uPod is de vraagregel ‘IDS-levering’ onderdeel van het opleverdossier configuratiedata en kan niet worden gespecificeerd wat er precies moet worden opgeleverd.

Door deze functionaliteit live te zetten ontstaat er een apart tabblad in uPod. Hierop kan worden gespecificeerd wat er voor documentatie moet worden geleverd. Hierna kan door de aannemer de documentatie worden geüpload. Vervolgens keurt bouwmanagement deze documentatie goed.

upod_aa.png

Wat gebeurt er met de documentatie nadat deze is goedgekeurd?

Wanneer de documentatie is goedgekeurd wordt deze ook automatisch toegevoegd aan het opleverdossier configuratiedata en gearchiveerd op SharePoint wanneer door Infra Informatie het deelproject wordt afgesloten.

Hoe ziet het IDS-dossier eruit in uPod?

Hieronder zie je een voorbeeld van een IDS-dossier met vier regels voor documentatie. Net zoals bij de andere functionaliteiten zie je bovenaan een teller (4) zodat je als gebruiker ziet dat er nog documentatie moet worden geleverd en/of goedgekeurd.

Hoe monitor ik de voortgang op het IDS-Dossier?

Wanneer er in uPod op de oude werkwijze in een deelproject wordt gewerkt, dan blijft dit zo. Bestanden die al zijn geüpload voor de vraagregel ‘IDS Dossier’ blijven zichtbaar onder het tabblad ‘opleverdossier’. Liever over stappen op de nieuwe werkwijze? Dat kan, neem even contact op met uPod

Waar kan ik terecht voor hulp en/of vragen?

Je kan op meerdere manieren bij ons terecht:

  • We organiseren een Q&A standaard elke week op dinsdag- en donderdagochtend om 10:00 uur. Je kunt deelnemen door op de (teams)link te klikken. 
  • Er is een uPod Sharepoint site met handige informatie over uPod. Je vindt hier bijvoorbeeld:
    • Een starterskit voor als je nog niet bekend bent met uPod
    • Instructie/trainingsvideo’s voor als je meer wilt weten over de functionaliteiten
    • Een FAQ met meest gestelde vragen en antwoorden
  • Je hebt ons mogelijk al eens gezien met een helpdesk bij jou op kantoor. De regiodagen worden nogmaals gepland in september en oktober.
  • Uiteraard kun je ons ook gewoon bereiken via uPod

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.