Het Informatieportaal spoordata ontwikkelt door

Nieuws

13 juni 2018
9 februari 2021, 10:12 uur

Sinds 1 januari 2018 is het Informatieportaal Spoordata over gegaan naar beheer. Dat betekent echter niet dat we stilzitten. Het Informatieportaal ontwikkelt door!

Onderhoudsdata nu ook beschikbaar via het Informatieportaal Spoordata

Volgende belangrijke wens die gebruikers van het Informatieportaal Spoordata aangegeven hebben is het kunnen inzien van de aan de assets uitgevoerde onderhoudsactiviteiten. Vanaf nu is deze informatie in het Informatieportaal op te vragen. Uiteraard ook weer in combinatie met alle andere informatie die het portaal voor jou in andere reeds gekoppelde bronnen kan vinden. Want dit laatste is uiteraard ook een goede reden om het Informatieportaal te gebruiken. Diverse bronnen openen om bij je informatie te komen is niet meer nodig!

Welke Onderhoudsdata wordt gepubliceerd

De onderhoudsdata die wordt getoond gaat uiteindelijk over al het onderhoud dat is uitgevoerd aan onze assets en dat in SAP wordt geregistreerd. Het gaat dus over zowel Klein Onderhoud (KO), dat wordt uitgevoerd door de Onderhoudsaannemers als Boven Bouw Vernieuwing (BBV) en Groot Onderhoud (GO) dat wordt uitgevoerd door projecten.

Het aanleveren en de registratie van onderhoudsdata vanuit het Klein Onderhoud is begin 2017 gestart in Randstad Zuid en is nog volop in ontwikkeling.

Via deze link kun je zien voor welke objectsoorten de onderhoudsdata wordt aangeleverd vanuit KO. Deze link is alleen te openen voor ProRail medewerkers. Voor externen is de stand van zaken te vinden op de Collecties-en bronnen pagina van het Informatieportaal.

De eerste twee contracten waarin het aanleveren van onderhoudsdata expliciet is geregeld zijn de nieuwe PGO contracten voor Dordrecht en Zee-Zevenaar. Vanuit GO en BBV wordt voor alle objectsoorten de onderhoudsdata aangeleverd.

Voor wie is de Onderhoudsdata toegankelijk

Iedere ProRail medewerker heeft toegang tot de onderhoudsdata. Externen hebben alleen toegang wanneer zij hiervoor zijn geautoriseerd. Concreet betekent dit dat alleen de Onderhoudsaannemers toegang hebben tot onderhoudsdata voor klein onderhoud  van die activiteiten die het bedrijf zelf heeft uitgevoerd en voor groot onderhoud tot alle onderhoudsdata van hun eigen contractgebieden.

Het opvragen van Onderhoudsdata is eenvoudig

Net zoals met alle andere informatie die met behulp van het Informatieportaal op te vragen is kun je ook op verschillende manieren bij de Onderhoudsdata komen.

  • Neem  je het object als ingang dan worden de gekoppelde onderhoudsactiviteiten getoond als gerelateerde informatie op de detailpagina.
  • Of je kiest ervoor om de Onderhoudsdata als gehele collectie op te vragen vanuit de Homepage en vervolgens te gaan filteren op gebied of objectsoort.

Ontdek nu zelf de toegevoegde collectie

Alweer voldoende reden om het Informatieportaal Spoordata te gaan bezoeken en te ontdekken wat je er allemaal mee kan. En……… laat gerust weten wat je ervan vindt! Want samen met jou werken we continu aan een steeds beter Informatieportaal ter ondersteuning van je werkzaamheden.

De eerstvolgende toegevoegde functionaliteit

De komende periode wordt er gewerkt aan het toevoegen van twee veelgevraagde functionaliteiten. De abonnementsfunctie voor alle collecties die met behulp van het Informatieportaal Spoordata op te vragen zijn en in combinatie hiermee de mogelijkheid om meerdere documenten en/ of in bulk tegelijk te downloaden.

Zoals je ziet, het Informatieportaal Spoordata is volop in beweging!

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!