Wil je geodata gebruiken?

Nieuws

28 juni 2022
28 juni 2022, 11:29 uur

Wil je geodata gebruiken? Dan kom je al snel uit bij Railmaps. Aannemers, ingenieursbureaus, ProRail collega’s, vervoerders etc kijken vaak naar Railmaps als ze over geo-informatie willen beschikken.

Iedere gebruiker kan zijn eigen kaart samenstellen. Ook kan ieder de meest actuele informatie achter de kaart raadplegen door op de objecten in de kaart te klikken. Team geodata beheert al deze data grotendeels zelf. Dus als er wijzigingen, vragen of foutmeldingen zijn, dan komen deze al snel bij ons terecht. Dat kan zijn dat er bij een bepaald object data ontbreekt, of data anders moet worden weergegeven op de kaart.

Iets wat heel simpel lijkt, daar zit een hele wereld achter

railmaps proces.jpg

De vraag is vaak simpel: ‘Kun je dit blauwe lijntje rood maken?’ of ‘De datatabel van dit object is leeg, kunnen jullie deze data leveren?' En dan begint voor ons de zoektocht, want achter Railmaps gaat een hele wereld schuil. Railmaps maakt gebruik van verschillende authentieke bronnen. De vraag is dan in welk bronbestand kan het worden gewijzigd, of waar in de keten gaat het niet goed. Dat wijzigen we dan of we lossen het op. Alle authentieke bronnen van de data en contactpersonen staan in de helpdesk van Spoordata, daar begint het. We zijn ons ervan bewust dat we samen verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van goede configuratiedata. Zo houden we met elkaar ons kaartmateriaal actueel, beheren we de tientallen datasets die onder meer via Railmaps geraadpleegd kunnen worden. En kunnen we op verzoek het kaartmateriaal maken voor tal van doeleinden.
Via Helpdesk Spoordata of het ‘stel een vraag’-formulier kun je de meldingen of vragen doen.

We komen graag bij je langs om in gesprek te gaan over de ongekende mogelijkheden van geodata. Wil je sparren? Neem contact op met:

Roelof Boekhold

Hoe-Ming Wong

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!