Webinar Datascience in het Spoor: Smart sensing en monitoring assets

Nieuws

12 april 2021

20 april 2021, 12.00 - 13.30 uur. We gaan in op de verschillende toepassingen van smart (Internet of Things-)sensoren voor het monitoren van de status en conditie van assets en hoe deze data voor ProRail wordt ontsloten. Hiervoor is een testomgeving beschikbaar in het Digital Assets Lab van het Datalab en in het ProRail monitoringplatform voor toepassingen in een beheerde omgeving. Ben jij benieuwd hoe dit werkt en hoe marktpartijen daarop kunnen aansluiten? Schrijf je dan in voor het webinar.

Dennis Veld deelt de visie op monitoring assets, waarna Juliette van Driel ons meeneemt in de projecten op het ProRail Monitoring Platform. Marcel Gerrits laat ons daarna meer zien van de testomgeving voor sensortoepassingen in het Digital Asset Lab.

Voor wie?

Iedereen die interesse heeft in Datascience in de spoorsector of wie kansen ziet om ons daarbij te helpen, is welkom. We hopen dat iedereen uit de spoorsector (en daarbuiten) die meer over dit onderwerp wil weten, erbij is. In het programma zullen we zowel de breedte als de diepte in gaan, zodat het voor iedereen aantrekkelijk is.

ProRail wil intensiever met de sector samenwerken op het gebied van Datascience (Big Data Analytics, Artificial intelligence, Sensoring). Dit biedt volop kansen om nog beter en sneller informatie te maken uit (heel veel) data en daarmee onze prestaties te verbeteren. Daarom willen we op dit gebied kennis uitwisselen en samenwerkingskansen verkennen. We organiseren daarvoor maandelijks een webinar rond lunchtijd. Tijdens deze webinarreeks geven we aan wat we al kunnen, welke databronnen we al hebben en vooral wat onze bottlenecks zijn. En we dagen jullie uit met ons in gesprek te gaan over waar verbeteringen en kansen liggen en waar we samen kunnen versnellen. Ook willen we een podium geven aan wie er op dit vlak zelf wat wil delen.                                          

Is je interesse gewekt? Meld je dan aan voor het webinar op 29 april. Je ontvangt daarna een bevestiging en meer informatie in de mail.

Graag tot 20 april!

Thymo van den Brug, afdelingsmanager Vernieuwing Asset Informatie

Paul Kootwijk, programmamanager Datalab

Paul van der Voort, programmamanager Datalab

Dit evenement gemist? Geen probleem, je kunt dit evenement en andere evenementen terug kijken op https://www.prorail.nl/evenementen.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.