Webinar Datascience in het Spoor: glasvezelkabels als akoestische sensor

Nieuws

17 maart 2022

ProRail en Networkrail onderzoeken welke nieuwe toepassingen mogelijk zijn door bestaande glasvezelkabels langs het spoor te gebruiken als akoestische sensor. Bijvoorbeeld om treinbewegingen te volgen, infragebreken op te sporen, alarmmeldingen bij spoorlopers te krijgen of om een beter beeld te krijgen van de samenstelling van de ondergrond onder het spoor.

Tijdens het webinar op dinsdag 22 maart, 12.00-13.30 uur geven we een overzicht van de toepassingen die ProRail en Networkrail onderzoeken. We duiken dieper in de use-cases waarmee treinbewegingen worden gevolgd en de kwaliteit van het spoor wordt beoordeeld. Hiernaast gaan we in op de databewerkingen die hiervoor nodig zijn en laten we diverse voorbeelden zien. 

De sprekers zijn Shand Jamil (Data Science Lab), Cees-Jan MasJoost van ’t SchipPaul van Kootwijk (ProRail) en Networkrail. De presentatie van Networkrail is in het Engels.

Aanmelden

Hoor jij graag de resultaten van de onderzoeken van ProRail en Networkrail? Meld je dan aan voor het webinar via de website. 

Over de webinarreeks Datascience in het Spoor

ProRail wil intensiever met de sector samenwerken op het gebied van Datascience (Big Data Analytics, Artificial intelligence, Sensoring). Dit biedt volop kansen om nog beter en sneller informatie te maken uit (heel veel) data en daarmee onze prestaties te verbeteren. Daarom willen we op dit gebied kennis uitwisselen en samenwerkingskansen verkennen.

We organiseren daarvoor maandelijks een webinar rond lunchtijd. Tijdens deze webinarreeks geven we aan wat we al kunnen, welke databronnen we al hebben en vooral wat onze bottlenecks zijn. En we dagen jullie uit met ons in gesprek te gaan over waar verbeteringen en kansen liggen en waar we samen kunnen versnellen. Ook willen we een podium geven aan wie er op dit vlak zelf wat wil delen.

Graag tot 22 maart!

Thymo van den Brug, afdelingsmanager Vernieuwing Asset Informatie
Paul Kootwijk, programmamanager Datalab
​​​​​​​Paul van der Voort, programmamanager Datalab

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!