Webinar | Overwegen: monitoring met behulp van datascience

Nieuws

20 oktober 2022

Nederland telt meer dan tweeduizend spoorwegovergangen, maar vanuit welke hoeken en standen kunnen deze bekeken en gemonitord worden? Ten behoeve van de veiligheid en beschikbaarheid worden er in het DataLab meerdere proeven gedaan om met datascience en sensoring dit te verbeteren.

Om gevaarlijke overwegen beter in de gaten te houden, gebruikt de afdeling Incidentenbeschrijding mobiele camera's. Tijdens een proof of concept heeft ProRail onderzocht of deze camera’s slimmer gemaakt kunnen worden om overwegen veiliger te maken. Oscar van Hees (ProRail Datalab) gaat tijdens het webinar dieper in op de use case, ProRails oplossing en de technieken die hiervoor zijn gebruikt. Cees-Jan Mas (ProRail Vernieuwing) heeft met Fibre Optic Accoustic Sensing-technologie data verzameld van een heel baanvak inclusief een aantal overwegen. De onderzochte use case gaat in op vragen of we met behulp van datascience op deze FOAS-data overwegverkeer kunnen detecteren en classifceren. En vanaf welke afstand van de glasvezel kunnen we een voertuig waarnemen? Radek Zachoval (Hexagon) zal tijdens het webinar een demo geven van de toepassingsmogelijkheden van 3D lidar-camera’s. Recent is een test gestart bij een overweg in het havengebied van Moerdijk. Paul Kootwijk (ProRail Innovatie) introduceert de sprekers en modereert het webinar. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij weten welke potentiële toegevoegde waarde we met datascience kunnen leveren? Meld je dan nu aan voor het webinar. Het is op dinsdag 1 november, van 12.00 - 13.00 uur

Webinars Datascience in het spoor

ProRail wil intensiever met de sector samenwerken op het gebied van Datascience. We organiseren daarvoor maandelijks een webinar rond lunchtijd. Tijdens deze webinarreeks geven we aan wat we al kunnen, welke databronnen we al hebben en vooral wat onze bottlenecks zijn. En we dagen jullie uit met ons in gesprek te gaan over waar verbeteringen en kansen liggen en waar we samen kunnen versnellen. Ook willen we een podium geven aan wie er op dit vlak zelf wat wil delen.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.