Wayside Train Monitoring: Technologie roadmap en beeldherkenning van pantograafdefecten

Nieuws

16 oktober 2023

ProRail wil intensiever met de sector samenwerken op het gebied van Datascience. Daarom nemen we je tijdens dit webinar mee in het thema wayside train monitoring. Welke potentiële toegevoegde waarde kunnen we met datascience leveren?

We organiseren daarvoor maandelijks een webinar rond lunchtijd. Tijdens deze webinarreeks geven we aan wat we al kunnen, welke databronnen we al hebben en vooral wat onze bottlenecks zijn. En we dagen jullie uit met ons in gesprek te gaan over waar verbeteringen en kansen liggen en waar we samen kunnen versnellen. Ook willen we een podium geven aan wie er op dit vlak zelf wat wil delen.

Wanneer?

9 november 2023, 12.00-13.00 uur online.

Meld je hier aan

ProRail en NS werken binnen Camino Rail verband samen op het gebied van smart maintenance aan trein en spoor.  Onderzocht wordt of de onderhoudsconditie van treinen kan worden bepaald door metingen aan treinen uit te voeren vanuit het spoor (Wayside Train Monitoring).  NS en ProRail hebben hiervoor een roadmap opgesteld. Eén van de onderdelen in deze roadmap is het monitoren van eventuele schades aan pantografen door gebruik te maken van beeldherkenning.

Inge Kalsbeek (NS Maintenance) en Paul Kootwijk (ProRail Datalab) zullen tijdens het webinar deze roadmap bespreken en aangeven welke technologieën onderzocht en beproeft gaan worden door NS en ProRail. Vervolgens zal Oscar Enzing (Data Scientist) dieper ingaan op één van deze technologieën: beeldherkenning van pantograafdefecten. Hiervan zijn de eerste resultaten binnen en deze zullen we tijdens de webinar met jullie delen!

Ben jij geïnteresseerd in de datascience en ben je benieuwd naar de laatste stand van zaken? Meld je dan nu aan voor dit webinar.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.