Spoor in beeld

Nieuws

1 juli 2022

Doe mee met de 3e geodata quiz en maak kans op een gave luchtfoto van jouw favoriete plek in Nederland.

​​​​​​​ProRail beschikt over ongelooflijk veel geografisch beeldmateriaal waar veel vraag naar is. De grote uitdaging waar we als geodata voor stonden was: Hoe maak je deze data toegankelijk voor ieder binnen en buiten ProRail? Veelal stond de data op een harde schijf, die ergens in een kast lag. Deze data werd dan soms weer bij werkzaamheden aan station of spoor nogmaals ingewonnen. Zonde! De oplossing? Spoor in beeld, een databank die tweede helft 2022 beschikbaar komt en voor iedereen toegankelijk is. Spoor in beeld is de bron voor alle beeldmateriaal en 3D-data, zoals puntenwolken, luchtopnames, foto’s, beelden met positie en oriëntatie, video etc.

Met Spoor in beeld verzamelen we data en stellen deze beschikbaar. Met een viewer kun je in Spoor in beeld inzoomen op het gebied waar je data van wilt voor het uitvoeren van werkzaamheden. Je ziet welk beeldmateriaal er beschikbaar is, zoals puntenwolken, panoramabeelden etc. Spoor in beeld is een open systeem, daarmee kan ieder die over waardevolle data beschikt ook data aanleveren via een portaal.

Spoor in Beeld komt in de tweede helft van 2022 beschikbaar. Nuttig voor ieder die werkt aan het spoor, zodat er niet dubbel data in wordt gewonnen. Met het beschikbaar komen zullen we ook leren hoe de data wordt gebruikt. Er zullen als vanzelf weer nieuwe mogelijkheden en vraagstukken uit voort komen. Wil je op de hoogte blijven? Laat het ons weten!

We komen graag bij je langs om in gesprek te gaan over de ongekende mogelijkheden van geodata. Wil je sparren? Neem contact op met:

Roelof Boekhold

Hoe-Ming Wong

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.