RailMaps 5.4.4. beschikbaar

Nieuws

29 maart 2021

Sinds 18 maart 2021 is RailMaps 5.4.4 beschikbaar. Een belangrijk onderdeel in deze nieuwe release is het vervangen van de kaartlaag met zogenoemde luchtopname tegels door een kaartlaag met daadwerkelijke vliegblokken. Een gebruiker kan bij het raadplegen van de meest recente ProRail luchtfoto deze kaartlaag met vliegblokken aanzetten, waardoor er in het kaartbeeld een label zichtbaar wordt met daarop de vliegdatum (opnamedatum) van de luchtfoto. De betreffende luchtopname kan hierdoor beter op waarde worden geschat.

Daarnaast is voor RailMaps intern een functie beschikbaar gekomen, waarmee een gebruiker kaartlagen uit de kaartlagenlijst kan toevoegen aan de geopende StreetSmart beelden. De betreffende kaartlaag wordt dan in het StreetSmart beeld getoond, waarna ook de gegevens kunnen worden opgevraagd. Op deze manier kunnen gebruikers de betreffende informatie eenvoudiger duiden t.o.v. de buitensituatie.

 

Dit plaatje geeft een impressie van de applicatie RailMaps
Dit plaatje geeft een beeld van de applicatie met als achtergrond de mooie ProRail luchtfoto

De kaartlaag met vliegblokken en de nieuwe StreetSmart functionaliteit zijn te raadplegen via RailMaps (www.railmaps.nl). Extra informatie en een volledig overzicht van alle wijzigingen is te vinden in de Release notes RailMaps.

Vragen?

Mail ons

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.