Overdracht railDocs naar andere beheerpartij

Nieuws

13 december 2021

RailDocs en Informatieportaal Spoordata zijn twee publicatieportalen die beheerd worden bij verschillende leveranciers, Rigd-Loxia respectievelijk Capgemini. Vanuit ProRail is aangegeven dat deze portalen ondergebracht moeten worden bij één leverancier (Capgemini) voor eind 2021 met daarbij de wens om deze portalen samen te voegen.

Omdat het te ambitieus is gebleken om beide portalen in 2021 samen te voegen waarna de andere twee portalen uitgezet konden worden is er eerst besloten om in 2021 conform contract railDocs over te dragen en in 2022 aan de samenvoeging te werken.

Vanaf 16 december zal railDocs op een ander domein draaien en zal de applicatie niet langer beheerd worden door Rigd-Loxia. Het beheer van de gegevens blijft echter bij Rigd-Loxia.

Wat betekent dit voor u?

Functioneel zal railDocs na deze overdracht werken zoals u nu ook gewend bent. Er zijn dus geen functionele aanpassingen doorgevoerd.

Er zijn echter wat cosmetische wijzigingen om ervoor te zorgen dat de huidige functionaliteit werkt zoals het nu ook werkt. Deze verschillen zult u bij de volgende onderdelen verschillen kunnen opmerken:

  • Inloggen
  • Abonnementen
  • Projectinformatie

Hieronder lichten we de verschillen verder toe.

Inloggen

Huidige situatie:

  1. U gaat naar https://www.raildocs.nl/
  2. U logt in zoals u gewend bent.

Situatie na migratie:

  1. U gaat naar https://www.raildocs.nl/
  2. U wordt automatisch omgeleid naar https://www.raildocs.prorail.nl/
  3. U logt in zoals u gewend bent.

U hoeft dus niks anders te doen en blijft de huidige url gebruiken.

Abonnementen

Het blijft mogelijk om te abonneren op collecties. De functionaliteit van de huidige abonnementen zullen niet wijzigen. De abonneehouders krijgen nog steeds een e-mail wanneer er door Rigd-Loxia een wijziging is ingenomen van de desbetreffende collectie. De huidige knop blijft werken. U zult na het drukken op deze knop een nieuwe look-and-feel aantreffen voor de abonnementenpagina en de pagina voor de SWOD abonnementen. Hieronder tonen we de nieuwe look-and-feel pagina’s.

RD-plaatje1.png

Klikt u op BLSS of  BVS-abonnementen dan wordt u automatisch teruggeleid naar de huidige pagina’s. Klikt u op SWOD-abonnementen dan wordt een keuzemenu opengeklapt.

Voor de SWOD-abonnementen krijgt u een nieuwe look-and-feel scherm te zien met exact dezelfde opties (selecteer een Post, status (As-Built en/of To-Build) en type tekening (OR, OS en/of OBE-blad) om vervolgens het abonnement op te slaan.

LET OP: Wij migreren de huidige SWOD-abonnementen. U hoeft GEEN nieuw SWOD-abonnement af te sluiten. Wij adviseren u om dit wel te controleren.

RD-plaatje2.png

Bij een inname van een nieuw SWOD waarvoor u een abonnement heeft afgesloten krijgt u e-mail zoals u gewend bent, met het verschil dat het e-mailadres in het Van-veld (de afzender) ProRail RailDocs SWOD Abonnementen service <no-reply@prorail.nl> bevat.

In de e-mail zal nog steeds een link staan naar het desbetreffende SWOD.

Projectinformatie

In de huidige situatie leidt onderstaande knop ‘projectinformatie’ naar de oude railDocs look-and-feel pagina.

RD-plaatje3.png

In de nieuwe situatie zal deze knop leiden naar onderstaande pagina in een nieuwe look-and-feel met daarop dezelfde informatie die u nu ook ziet. Hieronder een voorbeeld.

RD-plaatje4.png

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.