Nooit meer die administratie

Nieuws

25 januari 2023

Het is 8 uur ‘s ochtends. Je komt bevroren thuis van een nacht werken in de vrieskou. Eerst een warme douche zodat je weer gevoel krijgt in je vingers. En dan snel je bed in. Even bijslapen. Je kan tevreden rusten nu het nieuwe wissel er ligt en de treinen weer rijden.

Een paar uur later gaat de wekker. De treinen rijden dan wel, maar de administratie is nog niet klaar. Met moeite hijs je jezelf uit bed en zet je de computer aan. De opstart duurt lang genoeg om een stevige bak koffie te zetten. Die zal nodig zijn.

Alle nieuwe data en tekeningen moeten snel beschikbaar zijn. Dit is essentieel voor een storing en onderhoud. Je hebt zelf als projectaannemer ook tekeningen gebruikt om het nieuwe wissel te plaatsen. Dus zet je de vermoeidheid opzij, je neemt een slok van je koffie en gaat aan de slag. Als eerste wil je een document inleveren bij ProRail. O ja, hiervoor is een voorblad nodig. Daarin staat alle metadata van de tekening. Dan is die makkelijk vindbaar. Toch wel gek dat dit erbij moet, want alle data die erop moet, staat al in het systeem.

Ach ja niks aan te doen dit is nu eenmaal hoe het werkt. Je begint met het invullen van het Word template. Je zoekt de geocode op die nodig is en vult deze in. Even de kilometrering controleren. Hmmm, waar stond die versieletter nu ook alweer? Je kan een zucht niet onderdrukken. Het blijft toch knagen. De data is bekend en toch moet je het overtypen. Heb je hiervoor je slaap opgeofferd? Dat moet anders kunnen.

En dat kan nu!

 

uPod – uitwisselen ProRail objectdata - live op 31 januari

31 januari gaat uPod live met de functionaliteit om voorbladen automatisch te genereren. Een projectaannemer hoeft dan niet meer handmatig alle informatie op te zoeken en in te voeren. Dit gaat automatisch. Een (deel)project kan wel tientallen documenten met voorbladen bevatten. Hiermee wordt veel handwerk geautomatiseerd en bovendien verwachten we minder afkeur doordat bijvoorbeeld typefouten minder voorkomen.

upod1.png

Het was toch IPOD?

Klopt. Nu is het  uPod – uitwisselen ProRail objectdata.
Helaas kunnen we onze werknaam niet permanent gebruiken, omdat het een geregistreerde merknaam is. De werknaam is echter door de tijd heen bekend geworden en we vinden het zonde om die herkenbaarheid los te laten. Daarom is er na verschillende input rondes besloten om de applicatie uPod te noemen. En we doen het natuurlijk voor U.

uPod2.svg

Meer van uPod zien? Dat kan!

Houdt hiervoor onze info site in de gaten voor de laatste video’s, demo’s en informatie.

Goede configuratiedata. We doen het samen! 

Heb je een vraag? Mail ons!

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.