Nieuwe versie HDL00028-1

Nieuws

30 oktober 2023

Bij deze willen we u op de hoogte brengen van een update met betrekking tot procedure HDL00028-1. Op 16 oktober 2023 is versie 10 van HDL00028-1 gepubliceerd en dit is vanaf 1 november 2023 de leidende versie.

Wat is de HDL00028-1?

De HDL00028-1 omschrijft het wijzigingsproces van de Infrainformatie as-built. Het betreft de infrastamdata en documentatie (beide noemen we configuratiedata) naar aanleiding van projectmatige wijzigingen aan ProRail infra. Dit proces is een belangrijk onderdeel binnen de loop van een project.

Belangrijkste wijzigingen

Deze update is het resultaat van voortdurende inspanningen om onze processen te verbeteren en up-to-date te houden. Versie 10 omvat aanpassingen die de efficiëntie van onze projecten verder zullen bevorderen.

De belangrijkste wijzigingen betreffen:

  • Aanscherping processtap “maken concept OL&PSB”

  • Afbeeldingen gelijk getrokken met de overige communicatie

  • De namen van rollen en afdelingen aangepast naar de laatste stand van zaken

  • Rol van de verbindingsofficier toegevoegd

Wij verzoeken alle gebruikers van deze procedure om bekend te raken met deze nieuwe versie en deze vanaf 1 november toe te passen in hun werkzaamheden. 

 

Meer weten van over dit proces van informatieoverdracht?
“Configuratiedata, wat is dat eigenlijk?”, “Wie stelt de objectenlijst op?” en “Waar kan ik terecht met mijn vragen of configuratiedata?”. 
Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in de opleiding “Informatieoverdracht Projecten voor ProRailers (HDL00028)”.

In deze opleiding leer je meer over het proces van informatieoverdracht (HDL00028): het belang, de stappen, de verschillende rollen en de bijbehorende taken. Je krijgt dan ook informatie over welke systemen hierbij komen kijken zoals BID Manager en SAP PLM.

De opleiding bestaat uit een aantal e-learnings waar we de basis van configuratiebeheersing behandelen, verder komen de basissystemen aanbod, het proces van de informatieoverdracht en werken met de BID 1-7-8. Daarnaast is er training, waar op een interactieve manier het proces wordt besproken en er ruimte is om vragen te stellen.

Mochten er vragen of behoefte aan verduidelijking zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met InfraInformatie!

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!