Kernthema’s voor lerend netwerk

Nieuws

4 juli 2017
8 februari 2021, 14:47 uur

ProRail en marktpartners gingen tijdens de Asset Informatie Carrousel op 11 mei in gesprek over ervaringen, kennis en dilemma’s rond het werken met assetinformatie op het spoor. De deelnemers deelden hun belangrijkste inzichten op het online Slack-netwerk, een communicatietool.

Interesse?

De analyse van de opbrengsten van de Carrousel geeft een mooie inkijk in de kernthema’s die spelen op het gebied van werken met assetinformatie. Die thema’s vormen straks weer de rode draad in het lerend netwerk.

De opbrengsten van de carrousel

Deze zijn te vatten onder een aantal kernthema’s:

  • urgentiebesef van de waarde van betrouwbare assetinformatie versterken;
  • commitment versterken en juiste condities creëren;
  • zorgen voor eenduidigheid en rust;
  • delen van kennis en ervaringen stimuleren;
  • beter verbinden van ontwerp, bouw en onderhoud 

Grote betrokkenheid spoorpartners

Uit de opbrengsten spreekt de nadrukkelijke behoefte vanuit de ketenpartners om door ProRail betrokken te worden bij de ontwikkelingen op het gebied van assetinformatiemanagement.

Meedoen aan lerend netwerk

Aan de hand van de thema's die uit de analyse van de Asset Informatie Carrousel komen, peilen we in juli de interesse van de deelnemers aan de Asset Informatie Carrousel en andere deelnemers aan het lerend netwerk SpoorData. Dat doen we online via het Slack-netwerk. Aan de twee thema’s waar de meeste urgentie en energie zit, ontwikkelen we verder in groepjes. Ga naar het lerend netwerk SpoorData, en lees of je tot de juiste doelgroep behoort en hoe je je kunt aanmelden.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.