IDS dossier gaat live in uPod

Nieuws

7 maart 2024

In week 11 releasen we een nieuwe versie van uPod. Hiermee gaat de functionaliteit ‘IDS dossier’ live. Met deze functionaliteit stel je in samenwerking met de aannemer eenvoudig het IDS dossier samen. Deze wens vanuit bouwmanagement gaat hiermee in vervulling.

Hoe ziet het nieuwe proces eruit?

IDS staat voor InDienstStelling. In de huidige versie van uPod is de vraagregel ‘IDS-levering’ alleen ter archivering onderdeel van het opleverdossier configuratiedata. Er kan niet worden gespecificeerd wat er precies moet worden opgeleverd.

Door de nieuwe functionaliteit live te zetten ontstaat er een apart tabblad in uPod. Hierop kan worden gespecificeerd wat er voor IDS-documentatie moet worden geleverd. Hierna kan door de aannemer de documentatie worden geüpload. Vervolgens keurt bouwmanagement deze documentatie goed. Tevens kun je meerdere IDS-dossiers binnen een deelproject aanmaken.

 1. Scope voor IDS-dossier vaststellen

 2. Aanleveren van gewenste documentatie

 3. Beoordelen van geleverde documentatie

 

Wat gebeurt er met de documentatie nadat deze is goedgekeurd?

Wanneer de documentatie is door de bouwmanager is goedgekeurd, is het direct beschikbaar als IDS-documentatie. Ook wordt de documentatie automatisch toegevoegd aan het opleverdossier configuratiedata en gearchiveerd op SharePoint wanneer door InfraInformatie het deelproject wordt afgesloten.

 

Hoe ziet het IDS-dossier eruit in uPod?

Hieronder zie je een voorbeeld van een IDS-dossier met drie regels voor documentatie. Net zoals bij de andere functionaliteiten zie je bovenaan een teller, zodat je als gebruiker ziet dat er nog werk afgerond moet worden.

uPodA.png

 

Hoe monitor ik de voortgang op het IDS-Dossier?

Voor het IDS dossier hebben we ook een metertje en een mijlpaal toegevoegd op het tabblad projectinformatie.

uPodB.png

 

Wat gebeurt er bij lopende deelprojecten?

Wanneer er in uPod op de oude werkwijze in een deelproject wordt gewerkt, dan blijft dit zo. Bestanden die al zijn geüpload voor de vraagregel ‘IDS Dossier’ blijven zichtbaar onder het tabblad ‘opleverdossier’. Liever over stappen op de nieuwe werkwijze? Dat kan als de status nog op ingediend staat. Dit doe je door de bestanden van de vraagregel te verwijderen, op het sap logo te klikken en de bestanden opnieuw te leveren op het tabblad IDS.

 

Waar kan ik terecht voor hulp en/of vragen?

Je kan op meerdere manieren bij ons terecht:

 • Er is een uPod Sharepoint site met handige informatie over uPod. Je vindt hier bijvoorbeeld:
  • Een starterskit voor als je nog niet bekend bent met uPod
  • Instructie/trainingsvideo’s voor als je meer wilt weten over de functionaliteiten
  • Een FAQ met meest gestelde vragen en antwoorden
 • Wanneer je er niet uitkomt, dan kun met vragen terecht bij de key-user. Zowel de bouwcoördinatoren als de bouwmanagers hebben key-users die op de hoogte zijn van de nieuwe werkwijze.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!