ICT-afdeling ProRail valt in Rotterdam opnieuw in de prijzen

Nieuws

5 juni 2023

Tijdens de Geospatial World Forum is de ICT-afdeling van ProRail opnieuw in de prijzen gevallen. Dit evenement, dat tussen 2 en 5 mei plaatsvond in Rotterdam, heeft aan de ProRail Digital Twin een internationale prijs toegekend.

Afgelopen zomer heeft het ICT-team van ProRail al een prijs mogen ontvangen in de Verenigde Staten. ICT-architect Sabine Geldermans was in Rotterdam om deze prijs op te halen, samen met Hanneke Peeters, toenmalig Business Owner DDIO en inmiddels werkzaam als manager bij IT Logistiek.

Sneller en datagericht

ProRail ontving in de categorie ‘public transportation’ de prijs voor de toepassing Digital Twin. Deze applicatie is ontwikkeld in samenwerking met systeemintregator CGI en softwareleverancier ESRI. Met datagedreven werken wordt data omgezet in een IT-landschap met concrete businesstoepassingen, zoals DDIO, de werkplekberekener. Hanneke legt uit: “DDIO is een applicatie waarmee je een werkplek automatisch kan berekenen zodat de aannemer veilig aan het spoor kan werken. Eerder moest je zo’n werkplek eerst met de hand uittekenen en daarmee veel over en weer sparren met treindienstleiding en werkplekbeveiliging.”

Makkelijk gezegd is de overgang te vergelijken met de overgang van het kaartenboek naar Google Maps. “Het is uniform, sneller en datagericht”, vertelt Sabine. “Op een geografische kaart kunnen we de defecte wissel selecteren en dan gaat de app meteen een werkplek berekenen, om tot een zo’n efficiënt en veilig mogelijke oplossing te komen.”

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.