Het Logistiek Portaal

Nieuws

7 februari 2023

Het Logistiek Portaal is voortaan ook toegankelijk voor de ‘hulppersonen van ProRail’, zoals aannemers en ingenieursbureaus.

Een overzicht van deze hulppersonen vind je op ProRail.nl (Erkenningsregeling), in de ‘Lijst van erkende ondernemers’.

 

Het publicatiekanaal van ProRail Capaciteitsmanagement

 

Het Logistiek Portaal is het publicatiekanaal van ProRail Capaciteitsmanagement voor documenten die relevant zijn voor het logistieke proces en is primair bedoeld voor de vervoerders, maar nu dus ook voor de hulppersonen van ProRail toegankelijk.

Met name de Omgevingsvergunningen, het Huisreglement Spoorwegterreinen en daarmee samenhangende Lokale bijzonderheden emplacementen kunnen interessant zijn voor deze partijen. Daarbij hebben zij nu ook toegang tot de hyperlinks in de Netverklaring die verwijzen naar het Logistiek Portaal.

 

Hoe kunnen de partijen toegang krijgen tot het Logistiek Portaal?

 

Dit gaat via IDM. Via het IDM-portaal kunnen relaties van ProRail accounts en toegang aanvragen tot een aantal applicaties die ProRail ter beschikking stelt (afhankelijk van het type relatie). Op de site van Digitale Toegang, staat een en ander nader toegelicht. Mocht een partij nog niet bekend zijn met IDM, dan krijgen zij na aanmelding (zie hieronder) overigens ook de nodige informatie toegestuurd.

 

Er kunnen zich twee situaties voordoen

 

  • Een partij is bekend in IDM: De medewerkers van die partij kunnen via hun administrator toegang aanvragen voor het Logistiek Portaal.
  • Een partij is nog niet bekend in IDM: Deze partij kan zich bij ProRail aanmelden via Toegang tot applicaties. Op deze pagina wordt het proces uitgelegd hoe men toegang kan krijgen tot applicaties.

 

Vragen & meer informatie

 

Indien er nog vragen zijn, dan vernemen wij dit graag. Stuur een email naar informatiediensten@prorail.nl en we nemen contact met je op.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!