Het Informatieportaal spoordata ontwikkelt door. Wat is nieuw?

Nieuws

13 september 2019
8 februari 2021, 14:14 uur

Het Informatieportaal spoordata ontwikkelt door. Ook in 2019 ontwikkelt het Informatieportaal spoordata door! Wat is er toegevoegd of gewijzigd vanaf 12 september 2019?

Onderhoudsdata

Vanaf heden wordt de in het Informatieportaal getoonde Onderhoudsdata niet meer eenmaal in de maand handmatig ingeladen maar wordt het iedere dag automatisch aangeleverd vanuit het Datawarehouse. Dat betekent dat je vanaf nu iedere dag gebruik kunt maken van de meest actuele onderhoudsdata die beschikbaar is in SAP. Het gaat hierbij om zowel de KO-als de GO activiteiten.

BBMS link

In deze versie kun je voor enkele objectsoorten (Spoortak, Bovenleiding en Wissel) in het detailvenster de link vinden naar BBMS. Helaas kunnen we je nog niet de directe link aanbieden naar het equipment in BBMS zoals we dat doen bij de lineaire kenmerken van Spoortakken naar de Objectenbrowser. Reden hiervan is dat BBMS geen unieke url’s bevat voor de verschillende objecten waarnaar we kunnen doorlinken. In 2020 wordt BBMS opnieuw opgezet waarbij we de mogelijkheid om direct door te kunnen linken natuurlijk wel in willen brengen. Tweede reden waarom we nog niet direct door kunnen linken is omdat BBMS voor Bovenleiding en Spoortak van andere definities gebruik maakt als SAP. Ook dat wordt in de toekomst aangepakt.

AVG

Vanaf nu voldoet het Informatieportaal aan de eisen van de AVG. Dat wil zeggen dat de link naar het Cookiebeleid en het Privacy Statement voldoet aan de eisen die aan ons worden gesteld.

Abonnementsfunctie

Mocht je het even niet meer weten, in het Informatieportaal heb je de mogelijkheid voor alle collecties om geïnformeerd te worden bij wijzigingen. Hiervoor dient de abonnementsfunctie. Het sorteren van je abonnementen verliep nog niet altijd even vlekkeloos. Met deze versie is dat probleem opgelost.

Tekst “Fysieke Objecten”

In het kader van een meer passende naamgeving is er voor gekozen om de collectie “Fysieke Objecten” te hernoemen naar “Objecten”. Dit omdat ieder object weliswaar buiten ligt maar daarnaast ook een functie heeft. Bovendien heeft ieder object zowel fysieke- als functionele kenmerken. Vandaar!

Melden van afwijkingen en stellen van vragen

Vanaf deze versie is de mogelijkheid om vragen te stellen en fouten te melden veranderd. Je vindt nu op ieder scherm aan de rechter zijkant de knop “stel een vraag”. Hiermee kom je terecht in een ander scherm waar jij je opmerkingen kwijt kunt. Afhandeling hiervan gebeurt op de manier zoals je dat gewend was.

Vergeet niet wanneer je een afwijking meldt om de url van de pagina waar je naar zat te kijken mee te sturen. Dit zodat de behandelaar ook kan zien waar jij op dat moment zat in het Informatieportaal.

Ontdek nu zelf de toegevoegde functionaliteit
Alweer voldoende reden om het Informatieportaal Spoordata te gaan bezoeken en te ontdekken wat je er allemaal mee kan. En……… laat via het nieuwe formulier gerust weten wat je ervan vindt! Want samen met jou werken we continu aan een steeds beter Informatieportaal ter ondersteuning van je werkzaamheden.

De eerstvolgende toegevoegde functionaliteiten
De verbeteringen die we de komende periode door gaan voeren zijn:

  • Beschikbaar stellen van bewerkbare bestanden voor vooraf vastgestelde gebruikersrollen.
  • Publiceren van de BBK bladen. Hiermee wordt deze collectie makkelijker toegankelijk voor externe partijen en worden tevens de gekoppelde themalagen mee getoond en opvraagbaar.
  • Ontwikkelen van een API zodat externe partijen hun informatie sneller en makkelijker kunnen koppelen aan hun eigen systemen.
  • Het kunnen exporteren naar Excel van de wijzigingen die in een abonnement worden getoond.
  • Publiceren van nieuwe collecties zoals BVS, WVK en RVTO.
  • Versturen van een notificatiemail bij wijzigingen.
  • Delen van een abonnement en een zoekopdracht vanuit je profiel menu.

Zoals je ziet, het Informatieportaal Spoordata is volop in beweging!

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.