Geodata op maat

Nieuws

4 juli 2022

De hoeveelheid geodata is enorm. Ieder project heeft zijn eigen benodigde data en dat vraag om maatwerk. Bij ons kun je terecht voor data die van toepassing voor jouw project, en ook de vraag of jouw project de data krijgt die nodig is.

Op maat zit ‘m in het luisteren naar wat is er aan data voor jouw project, en waar wil je naar toe. Je kunt het zo specifiek maken als dat jij wilt. Een vraag begint soms heel simpel: ‘Ik heb een lijst met data in Excel, kun je die voor mijn project op kaart zetten?’ En dat is dan de eerste stap.

Vervolgens kun je de data combineren om te zien hoe jouw project zich verhoudt tot generieke data (Railmaps). Daarmee maak je de data visueel, en kun je automatiseren zodat je kunt zien waar jouw project raakvlakken heeft met andere projecten, zonder dat je dat zelf hoeft uit te zoeken.

zonnepanelen.jpg

Een vraag voor maatwerk: 10 kansrijke locaties voor zonnepanelen op ProRail geluidsschermen

Een mooi voorbeeld: 'We willen graag in kaart brengen waar we zonnepanelen op geluidsschermen kunnen plaatsen'. Dat begint met het inventariseren van de geluidsschermen die ProRail heeft. Dan is het interessant om de kenmerken en omgevingsdata in kaart te brengen. Door alle data te combineren kwamen we tot een top 10 voor locaties. Dat hele proces hebben we laten berekenen door de computer zodat je weet waar je moet zoeken en welke locaties kansrijk zijn. Dat scheelt een hoop handmatig uitzoeken of via Railmaps alles in kaart te brengen.

Hieronder een leuke storymap gemaakt met behulp van ESRI software over Geodata op maat. De snelkoppeling hieronder is alleen toegankelijk voor ProRail medewerkers.

Storymap Geodata op maat (intern)

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.