Behuizing beveiligingsapparatuur op orde

Nieuws

2 november 2021

Op 1 november 2021 heeft de Taskforce Enterprise Asset Management (EAM) ruim 12.000 stuks behuizing beveiligingsapparatuur – onderdeel van de dataset B-relais IXL – gecontroleerd op kenmerk- en aantallenniveau in SAP.

De SAP-data van deze assets is kwalitatief verbeterd door ontbrekende kenmerken aan te vullen en foutieve kenmerken te corrigeren aan de hand van tekeningen en RailMaps. Het grote voordeel met deze kwaliteitsslag op data van behuizing is dat we andere objecten ook weer goed kunnen zetten, denk aan een voedingsbewaking. Als de locatiegegevens van de behuizing éénmaal goed staan, dan kunnen we deze gegevens weer aan andere objecten linken. Dat scheelt dus een hoop uitzoekwerk en tijd bij andere objecten.

 

We kregen het voor elkaar samen met vakdeskundigen, inspecteurs en aannemers

Voor het op orde brengen van de configuratiedata van de behuizing beveiligingsapparatuur, is intern samengewerkt met vakdeskundigen en inspecteurs. In sommige gevallen kwam een behuizing wel in SAP voor, maar stond deze niet op de tekening en Railmaps. Vakdeskundigen en inspecteurs konden dan nagaan of het object daadwerkelijk actief is rondom het spoor. Zij waren altijd bereid ons verder te helpen om te kijken of een kast er wel of niet staat. Een behoorlijke klus. Ook hebben we de samenwerking opgezocht met verschillende onderhoudsaannemers om ontbrekende informatie aan te vullen. Zij beschikken ook over data van wat er buiten ligt. Hadden we een specifieke vraag per contractgebied, dan konden zij beantwoorden of dat wat er in SAP staat ook daadwerkelijk buiten ligt.   

 

Nut en noodzaak van op orde houden van goede configuratiedata

Niet alleen op orde brengen, maar ook op orde houden is belangrijk. Daarvoor hebben we standaard en verdiepende logische controles en validaties bedacht voor de B-Relais IXL. Voor ProRail, en iedereen die buiten aan het spoor werkt levert goede configuratiedata veel voordelen op. Een aantal onderhoudsaannemers maakt gebruik van de SAP-data van ProRail. Het is voor hen van belang dat zij beschikken over accurate en consistente data. Daarnaast kunnen er betere onderhoudsplanningen worden gemaakt ten behoeve van klein en groot onderhoud aan het spoor. Dat zorgt vervolgens voor minder kans op budgetoverschrijvingen. Ten slotte zorgt configuratiedata er ook voor dat er buiten veiliger kan worden gewerkt.  

 

Denk en ontwikkel met ons mee!


Samen kunnen we nog beter zorgen voor goede configuratiedata. Heb je toch nog last van bepaalde datafouten in SAP EAM? Meld ze gerust. Mail naar taskforceEAM@prorail.nl  

 

Goede configuratiedata. We doen het samen.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!