Bouwen aan datakwaliteit

Nieuws

Data wijzigingen sneller verwerkt

Bij de helpdesk Spoordata kun je terecht met vragen over configuratie-, sturings- of onderhoudsdata van ProRail. Dus ook voor meldingen van data-afwijkingen, waar jij in je werk last van hebt. Door deze meldingen te doen, draag je bij aan het verbeteren van de data en dus de datakwaliteit.

Naast reageren op meldingen van data-afwijkingen, wordt er tegelijkertijd gewerkt aan verbeteren van het proces om configuratiedata beschikbaar te stellen, zodat er minder meldingen nodig zijn. Het huidige proces is erg arbeidsintensief en tijdrovend. Gelukkig is dat binnenkort verleden tijd!

Op dit moment wordt hard gewerkt aan implementatie van een nieuw proces om zo actueel mogelijke data te leveren.  

In het oude proces worden wijzigingen in de complete (landelijke) database met 10 miljoen records doorgevoerd. De gehele database wordt opgehaald, de nodige veranderingen door projecten worden ingevoerd en geverifieerd, waarop de totale database opnieuw gepubliceerd wordt. Hierdoor kunnen er onbedoelde veranderingen ontstaan op plekken waar geen project en dus geen wijziging is geweest.

In het nieuwe proces worden dezelfde stappen doorlopen, maar wordt enkel het betreffende deel van de database opgehaald waar daadwerkelijk wijzigingen hebben plaatsgevonden.

Wijzigingen worden dus veel gerichter verwerkt!

De implementatie van dit nieuwe proces is een complexe activiteit. Dit gebeurt gefaseerd, zodat alles tussentijds goed getest kan worden en de overstap in goede banen kan worden geleid. We verwachten begin volgend jaar up en running te zijn.

Dit betekent een serieuze tijdwinst tussen jouw melding van een data-afwijking en het beschikbaar zijn van de aangepaste data.

Wij kijken ontzettend uit naar dit moment. Zodat we jou sneller verder kunnen helpen. Daarnaast is de verwachting dat de data stabieler blijft en we daarmee een stevige basis hebben om verder te bouwen aan verbeteren van onze datakwaliteit.

Voor vragen over dit artikel en alle andere vragen kunt u contact opnemen met de Helpdesk SpoorData.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.