Kan ik voor meerdere objecten tegelijk de omschrijving automatisch aan laten passen?

Veelgestelde vraag

Een van de kenmerken die binnen het project Validaties wordt aangepast is Omschrijving. Per object soort wordt steeds bepaald wat de omschrijving moet worden en hoe deze automatisch kan worden samengesteld. Wanneer dit voor een objectsoort gemaakt is, wordt de omschrijving automatisch aangepast zodra het object opgeslagen wordt. Voor de omschrijving wordt voor het grootste deel andere kenmerkwaarden gebruikt. Welke dat zijn kun je terug vinden in de invulinstructie.

Wanneer een kenmerk niet gevuld is verschijnt er [ ] op die plek in de omschrijving. Een overzicht van de objecten waarvan de Omschrijving automatisch wordt aangepast zijn vindt je hier. Wanneer de automatische omschrijving voor een objectsoort is geactiveerd, zijn de omschrijvingen van de bestaande objecten nog niet aangepast. Wanneer je voor meerdere objecten de omschrijving wilt gaan aanpassen kun je dit doen met de transactie ZCB_MASSAOMSCHRIJVING. Vergeet in dit scherm niet om bij Vestiging 1000 neer te zetten anders worden er geen objecten gewijzigd.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.