Hoe kan ik bij meerdere objecten tegelijkertijd de klasse wijzigen?

Veelgestelde vraag

De klasse van meerdere objecten wijzigen kan niet met een ZEAM omdat de klassenaam in de naam van het tabblad zit. Om de wijziging toch te kunnen doen kun je het scherm CLMM gebruiken. Deze is alleen beschikbaar voor kerngebruikers.

Voer in dit scherm de volgende stappen uit:

1. Kies voor 'Waarden instellen en wijzigen'
  2. Klassensrt = 002
  3. Kies voor tabblad 'Doelobj'
  4. Plak hier de equipmentnrs in waarvan je de klasse wilt wijzigen.
  5. Ga naar het tabblad 'Toewijzingen' en geef de nieuwe klasse naam op
  6. Vink 'toevoegen' aan. Hiermee wordt de nieuwe klasse toegevoegd aan de objecten waarvan je de EQnrs had opgegeven. Dit kun je controleren door de equipments met IH08 in een ander scherm op te vragen. De objecten hebben op dit moment 2 klassen wanneer je naar 'Klassenoverzicht' gaat.
  7. Klik op de knop. Je kunt ook eerst even de testknop gebruiken als je dat prettiger vindt.
  8. Haal de nieuwe klassenaam weg met behulp van de prullenbak (wanneer je delete gebruikt zal de klasse niet verwijderd worden!)
  9. Je zit nog steeds in het tabblad Toewijzingen) Voer de oude klassenaam in.
  10. Kies nu voor de optie Wissen. Hiermee ga je de oude klassenaam weghalen.
  11. Klik weer op de knop
  12. De objecten hebben nu een nieuwe klasse gekregen en de oude is verwijderd. Nu moet de objectsoort nog aangepast worden.
  13. Verander het objectsoort via Massawijziging in IE05.