Tijdelijke inconsistentie tussen ProRail data logistieke gebieden en de treinbeveiligingsontwerp data

Nieuws

6 december 2021

Helaas is er op dit moment een tijdelijke inconsistentie tussen de ProRail data over logistieke gebieden en de treinbeveiligingsontwerp data.

Het ‘Nachtvenster’ voor doorlevering van InfraAtlas data naar Naiade gaat uit

Het periodiek updaten van Naiade met de infraconfiguratie data uit InfraAtlas via het Nachtvenster proces zorgt voor veel verstoringen. Ook zijn de in dienst genomen projecten niet direct in de infraconfiguratie data terug te vinden omdat er te veel tijd zit tussen de updates. Dit proces uitfaseren voor een proces waarbij data tijdig verwerkt kan worden is daarom belangrijk. Het uitfaseren start 3 december met het draaien van het laatste nachtvenster. Dit betekent dat we begin januari de IMX data uitwisseling met de IB’s opstarten. We starten dan met inhalen van projecten met indienstellingen (IDS) van december en werken dan samen met de IB’s toe naar tijdige verwerking per infraproject/ IDS.


Er is tijdelijk inconsistentie tussen de ProRail data over logistieke gebieden en de treinbeveiligingsontwerp data


Om de stap ‘Nachtvenster uit’ te kunnen zetten moeten we helaas wel een stap terug zetten. Het blijkt niet mogelijk om de logistieke data en de treinbeveilingingsdata op dit moment consistent te houden in Naiade. Inmiddels is daarom besloten om de logistieke data (VL-posten, PPLG's, Vrije banen, Dienstregelpunten, Dienstregelpuntsporen en Infra-atlas gebieden) tijdelijk uit Naiade te halen. Hierdoor doen we een concessie aan de tijdigheid van de aanpassingen op de logistieke gebieden in onze Geopoort-GeoPublicatie omgeving. Ook zijn we tijdelijk niet in staat om per PPLG de treinbeveiligingsgebieden aan RIGD Loxia te leveren.


We hebben alternatieve tijdelijke oplossingen, die zijn we aan het onderzoeken

Er zijn bestaande oplossingen voor het beheer van de logistieke gebieden buiten Naiade en het weer laten aansluiten op de treinbeveiligingsdata. We onderzoeken hoe we deze kunnen uitbreiden om op korte termijn de ontsluiting van de informatie over de logistieke gebieden weer te kunnen doen. Ook zijn we uiteraard aan de slag met het uitwerken van de structurele oplossing. Hiervan houden we jullie op de hoogte. In de tussentijd benaderen we jullie waar nodig, om specifiekere toelichting te doen.


Voor meer informatie en toelichting staan we je graag te woord


We begrijpen dat voorgaande voor afnemers en gebruikers ongewenst is. Wij zoeken dan ook contact met de bij ons bekende afnemers om te kijken welke mogelijkheden er zijn om tijdelijk op een alternatieve manier de gevraagde data te leveren. Ben je (nog) niet benaderd en/of heb je hier vragen over, zoek dan contact met Johan Hoogerbrug. (Johan.Hoogerbrug@prorail.nl)

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.