ProRail-visie wint prijs van GIN (Geo-Informatie Nederland)

Nieuws

11 juli 2022

GIN heeft een vakblad GeoInfo dat in december 2021 een speciale editie over digital twins uitbracht. In deze versie is een artikel verschenen van Sabine Geldermans (IT-architect voor Geo-vraagstukken) en Robert Voûte (consultant Geo-ICT vanuit CGI Nederland) waarin de visie ...

... op 5D datagedreven werken (https://prorail.deeltbeeld.nl/5d/) van ProRail uitgelegd wordt.

Op 30 juni j.l. hebben Sabine en Robert in Amersfoort de prijs in ontvangst genomen van Ron Rozema, voorzitter van GIN. De prijs werd uitgereikt omdat dit artikel in 2021 het meest gelezen artikel is geweest: meer dan 600 specialisten hebben het artikel op de GIN-site gelezen. De uitreiking gebeurde op een feestelijke bijeenkomst van leden van deze vereniging.

Sabine is trots dat hun gezamenlijk geschreven artikel door zoveel professionals gelezen is: “Ik ben overtuigd van het grote belang van locatiedata in het datagedreven werken bij ProRail en ben blij dat dit aanspreekt bij zoveel lezers. Ik hoop andere organisaties binnen Nederland te inspireren met deze visie en wil onze kennis en ervaring graag delen. Ons streven is de samenwerking van ProRail met andere organisaties, zoals Rijkswaterstaat en de politie te vergemakkelijken en te optimaliseren door het toevoegen van locatiedata en het verder uitbreiden van datagedreven werken.”

Robert deelt dit gevoel van trots: “Door intensief de verschillende delen van ProRail aan te haken werd de visie steeds duidelijk, waarbij we zijn geholpen door een geweldige tekenaar die de visuals maakt. In mijn ogen maakt deze visie op een zeer inzichtelijk manier duidelijk hoe de geodata, die nodig is voor alle processen binnen ProRail, op een eenduidige manier ingewonnen en onderhouden kan worden.”

Ben je geïnteresseerd in onze 5d-datagedreven visie? Benader dan Sabine/Robert.

Sabine Geldermans

Robert Voûte

Het artikel

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!