De principes van SpoorData en de rol van Informatie Model Spoor

Nieuws

14 juli 2016
8 februari 2021, 12:28 uur

De spoorbranche heeft betrouwbare, actuele en toegankelijke informatie nodig om een hoge en veilige beschikbaarheid van het spoor te waarborgen. Alle relevante informatie over de assets voor het plannen, ontwerpen, bouwen, beheren en besturen van de infra wordt vastgelegd in SpoorData.

Uiteindelijk willen we dat iedereen in de spoorbranche gebruik maakt van SpoorData en dat we wijzigingen in data als gevolg van vernieuwing, vervanging of onderhoud uitwisselen. Ofwel, is een project of onderhoudsactiviteit klaar? Dan is ook de informatie beschikbaar!

Onlangs hebben wij een bijeenkomst georganiseerd waarin  iedereen is ingelicht over de principes van SpoorData en de rol van de standaard “Informatie Model Spoor”. De opening van deze bijeenkomst werd gedaan door Raymond Soeters, programmamanager SpoorData.  Ard Flinterman, architect SpoorData, legt aan de hand van een 5-tal tekeningen uit hoe SpoorData gebruikt wordt, hoe we de data actueel houden en hoe het uitwisselen van informatie gemakkelijker wordt door de standaard "Informatiemodel Spoor (IM Spoor)". Om ook externe partners die met IM spoor gaan werken te informeren is deze bijeenkomst vastgelegd op bijgevoegde film.

Informatie Standaarden is de voornaamste ontwikkelpijler van het programma SpoorData. Het vormt het fundament voor de 3 overige pijlers Data op orde, Toegankelijke data en BIM.

Meer over:

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.