: Toegang Railinformatie Portaal

Om in te kunnen loggen op het Railinformatie Portaal moet je toegang hebben gekregen tot het portaal.

Toegang tot het Railinformatie Portaal

Om in te kunnen loggen op het Railinformatie Portaal moet je toegang hebben gekregen tot het portaal.

Medewerkers van ProRail en door ProRail erkende ondernemingen (zoals aannemers, ingenieursbureaus, vervoerders), kunnen 24x7 en op elk apparaat gebruik maken van het Railinformatie Portaal.

Interne ProRail medewerkers hebben direct toegang tot het Railinformatie Portaal vanaf hun werkplek en met een ProRail account.

Andere gebruikers (erkend als partner of leverancier van ProRail) moeten een account aanvragen (de verwerkingstijd is enkele werkdagen). Deze gebruikers hebben een zogenaamde administrator (personeelslid van die organisatie) die toegang via het ProRail IDM systeem kan inregelen.

Account aanvragen voor het Railinformatie Portaal 

Meer over de erkenningsregeling van ProRail.

Autorisaties

Er worden autorisaties afgegeven in de volgende rollen waarvoor verschillende autorisatieregels gelden:

  • Onderhoudsaannemer: Bepaalde (hoofd)collecties en delen van data zijn alleen toegankelijk t.a.v. het contractgebied waar de onderaannemer verantwoordelijk is, zoals: alleen storingen en uitgevoerd onderhoud van het eigen contractgebied zijn zichtbaar, andere storingen niet. Bepaalde metadata kenmerken zijn ook niet zichtbaar voor deze rol o.a.: theoretisch, technisch en economisch vervangingsjaar.
  • Projectaannemer: Bepaalde (hoofd)collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de hoofdcollecties ‘Storingen’ en ‘Uitgevoerd Onderhoud’. Bepaalde metadata kenmerken zijn ook niet zichtbaar voor deze rol o.a.: vervangingsjaar, geldig tot, vervangingsjaar verlichting. 
  • Ingenieursbureau: Bepaalde (hoofd)collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de hoofdcollecties ‘Storingen’ en ‘Uitgevoerd Onderhoud’. Bepaalde metadata kenmerken zijn ook niet zichtbaar voor deze rol o.a.: vervangingsjaar, geldig tot, "prognose vervangingsjaar accu.
  • Derden: Bepaalde (hoofd)collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollecties ‘Storingen’ en ‘Uitgevoerd Onderhoud’. Bepaalde metadata kenmerken zijn ook niet zichtbaar voor deze rol o.a.: vervangingsjaar, geldig tot, "prognose vervangingsjaar accu, theoretisch vervangingsjaar dakbedekking.
  • Interne medewerker: Deze rol heeft toegang tot alle (hoofd)collecties en data.
  • Spoorwegonderneming: Bepaalde (hoofd)collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de hoofdcollecties ‘Storingen’ en ‘Uitgevoerd Onderhoud’. Bepaalde metadata kenmerken zijn ook niet zichtbaar voor deze rol o.a.: vervangingsjaar, geldig tot, "prognose vervangingsjaar accu. Deze rol is te vergelijken met de rol Ingenieursbureau.
  • Leverancier: Bepaalde (hoofd)collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollectie Storingen. Deze rol is te vergelijken met Derden.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!