Zoekopdrachten opslaan en delen

Je kan je zoekopdracht opslaan door een naam in te vullen in het veld ‘Naam opgeslagen zoekopdracht’ en vervolgens op het diskette-icoontje te klikken:

In het voorbeeld hieronder worden van geocode 072 de detailtekeningen (Documenttype) van de bovenbouwtekeningen (Documentgroep) opgeslagen.

Na het drukken op het diskette-icoontje wordt de volgende melding getoond:

zoekopdrachten_figuur2.png

Op de landingspagina zie je vervolgens onder de tegel ‘Opgeslagen zoekopdrachten’ de desbetreffende ‘Opgeslagen zoekopdracht staan’.

zoekopdrachten_figuur3.png

Als je klikt op de link ‘Detailtekeningen_072’ dan ga je gelijk naar de zoekopdracht.  En zie je het eerste scherm weer. Je kan vanuit hier klikken op het ‘Delen’-icoontje (rechts naast het diskette-icoontje)

Ook kun je klikken op de snelkoppeling ‘Alles’ of  op de afbeelding van ‘Opgeslagen zoekopdrachten’ om in je overzicht te komen van al je opgeslagen zoekopdrachten.

Hier kun je opgeslagen zoekopdrachten verwijderen, gelijk naar de resultaten van desbetreffende zoekopdracht gaan of weer op het ‘Delen-icoontje’ klikken om de zoekopdracht te delen.

Als je op het ‘Delen-icoontje’ klikt, dan krijg je een pop-up.

zoekopdrachten_figuur5.png

Als je op de knop ‘Kopiëren’ klikt, dan wordt de link gekopieerd in je klembord. In een e-mail naar of in een chatbericht met een collega plak je vervolgens de link en kan je collega de link openen.

Na klikken op de link en inloggen in het Railinformatie Portaal worden de resultaten van de opgeslagen zoekopdracht gelijk aan je collega getoond.

Zoekopdrachten opslaan en delen is beschikbaar voor elk gewenste collectie.

Een medewerker in het veld kan op deze wijze van te voren de juiste documenten en/of informatie via gedeelde zoekopdrachten aangeleverd krijgen.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier in en wij geven binnen 24 uur antwoord!

Helaas werkt deze functionaliteit momenteel niet. We zijn op zoek naar een oplossing. Mail je vraag naar helpdesk.spoordata@prorail.nl.